ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Οι γιατροί δηλώνουν αγανακτισμένοι για τη μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων για τις εφημερίες. Μάλιστα όπως κατήγγειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Παπαστεργίου, για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα ζητήθηκε μέσω της υπηρεσίας

δημοσιονομικού ελέγχου «να πλαστογραφηθούν οι ημέρες εφημερίας και να αναγραφούν διαφορετικές από αυτές που έγιναν».

Παράλληλα, υποστήριξε πως τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς προσωπικό , υποδομές και υλικά, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη αντί να μειωθεί αναμένεται να αυξηθεί διότι οι περικοπές έγιναν χωρίς σχεδιασμό.

Μάλιστα κατήγγειλε σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία « Άγιος Παύλος» και «Παπαγεωργίου».

Να σημειωθεί ότι η ΕΝΙΘ ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις και πενθήμερη απεργία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα συζητά σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο το ενδεχόμενο να διεκδικήσει νομικά την καταβολή των δεδουλευμένων για τις εφημερίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ,diamartyria nosokomeiakon giatron, mi katavoli dedoulevmenon