ALPHA BANK: ΟΡΑΤΗ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Υπέρ πάντων η ομαλή χρηματοδότηση της χώρας, είναι το μήνυμα που περνά η Alpha Bank μέσα από το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εκδίδει.

Οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε δεινή οικονομική κατάσταση» και εκτιμούν ότι «η προοπτική αδυναμίας πληρωμών είναι πλέον ορατή και η δυνατότητα διοχέτευσης πρόσθετης ρευστότητας

στην αγορά, τουλάχιστον στο τρίμηνο που διανύουμε, είναι μάλλον μηδενική». Θέτουν ως προτεραιότητα στις διαβουλεύσεις με την τρόικα τη διαφύλαξη της ομαλής χρηματοδότησης της χώρας για τους επόμενους μήνες. «Πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί μία επανάληψη της χαοτικής κατάστασης που επεκράτησε στο τελευταίο τετράμηνο πέρυσι, και που οδήγησε στο PSI και το νέο Μνημόνιο, με οδυνηρότατες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία», σημειώνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτηρίζουν επιβεβλημένες τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ανεξαρτήτως ύπαρξης ή μη «ισοδύναμων». Όπως αναφέρουν: «Είναι δική μας αποκλειστικά ευθύνη να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να αφαιρέσουμε από την Τρόικα ή από οποιονδήποτε άλλο κάθε δυνατότητα καταστρεπτικής για το οικονομικό κλίμα και την οικονομία παρέμβασης. Σε κάθε περίπτωση, το 2012 έχουμε μοναδική ευκαιρία να εκτελέσουμε τον Π2012 όπως έχει σχεδιαστεί, και χωρίς την λήψη νέων μέτρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ALPHA BANK, ΟΡΑΤΗ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ,ALPHA BANK, orati, prooptiki adynamias pliromon