Την Πέμπτη «κληρώνει» για τη Χρυσή Αυγή

Θα αποφασιστεί αν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική ασυλία και για τους: Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο, Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτριο Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχαήλ Αρβανίτη.

Η Επιτροπή θα μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού την επόμενη Τρίτη, προκειμένου να ακούσει τις εξηγήσεις των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τους οποίους οι ανακρίτριες ζήτησαν εκ νέου την άρση της ασυλίας τους.

Εν τω μεταξύ απερρίφθη

κατά πλειοψηφία η αίτηση της Δικαιοσύνης να αρθεί η ασυλία του Βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου για άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή από το Γηροκομείο που διαχειρίζεται η σύζυγός του.

Την άρση ασυλίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, ενώ λευκό ψήφισε η Χρυσή Αυγή. Η Επιτροπή εκτίμησε ότι από την δικογραφία δεν εμπλέκεται πουθενά το όνομα του Βουλευτή.

Από την πλευρά του ο Γ. Γιακουμάτος είπε στην Επιτροπή ότι εισήλθε στην πολιτική με τρία ακίνητα και αναγκάσθηκε να εκποιήσει και τα τρία ακίνητα, ενώ για την επίμαχη υπόθεση ισχυρίστηκε ότι αφορά μη δηλωθέν εισόδημα 23.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα