«Ο φασισμός δεν ξέρει να χορεύει»

Κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού: «Ο φασισμός δεν ξέρει να χορεύει. Δεν έχει χρώματα, δεν τραγουδά. Αυτά είναι τα δικά μας όπλα».

Καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν δράσεις που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορό, περφόρμανς, προβολές, δρώμενα, οργανωμένες συζητήσεις και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

«Καλύτερο όπλο ενάντια στο φασισμό, είναι να μην είσαι μόνος», τονίζουν οι καλλιτέχνες που φωτογραφήθηκαν για τις αφίσες του φεστιβάλ φορώντας μάσκες με τη

μορφή προσωπικοτήτων που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα με την αντιφασιστική τους δράση: Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ρόζα Λούξεμπουργκ. «Οι λέξεις, οι νότες , ο χορός και τα χρώματα είναι τα δικά μας όπλα. Ας τα ενώσουμε ενάντια στο φόβο και στην απάθεια», αναφέρει ο οργανωτικός πυρήνας του φεστιβάλ (Βασίλης Κουκαλάνι, Αγγελική Τόμπρου, Λαρίσσα Βέργου, Τατιάνα Σκανάτοβιτς, Στέλλα Χριστοδουλοπούλου, Αντώνης Ρέλλας, Ρόζα Προδρόμου, Μάνια Παπαδημητρίου κ.α.) και απευθύνει κάλεσμα σε κάθε άνθρωπο ή ομάδες που βιώνουν τον ρατσισμό αλλά και σε όλους όσους επιθυμούν να στηρίξουν εθελοντικά αυτή τη προσπάθεια.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις συναυλίες είναι οι: Τάνια Τσανακλίδου, Παναγιώτης Τσεβάς, Mιχάλης Δέλτα, Κώστας Παυλίδης, Ψαραντώνης, Σπύρος Γραμμένος, Ματούλα Ζαμάνη, Στάθης Δρογώσης, Χριστίνα Μαξούρη, Φοίβος Δεληβοριάς , Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης, Βαγγέλης Καζαντζής, Θάνος Ανεστόπουλος, Κώστας Παρίσης, Λόλεκ, Ομάδα κρουστών Quilombo κ.α΄. Ενώ, θα ανέβουν παραστάσεις από το Θέατρο δρόμου, το Θέατρο Κωφών, τη Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία, τη Συριακή Κοινότητα, τη Κοινότητα Μπαγκλαντές και τις ομάδες Θέρος, Εμείς, 4Frontal, Θε.αμ.α, Εκτός Δρόμου, Ubuntu, Ντουθ, Ήμουν κι εγώ εκεί κ.α’.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών είναι αναρτημένο στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση http://us2.campaign-archive1.com/?u=c0642f0c9e0c7b702d73307be&id=313da1ae4f&e=

Όλες οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν καθημερινά στις 16.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα