Τι πιστεύουμε λάθος για τον καρκίνο του μαστού

Σύμφωνα με αυτήν, το κοινό δεν κατανοεί πλήρως τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Το 60% των ερωτηθέντων γνωρίζουν κάποιον που πάσχει ή έπασχε από καρκίνο του μαστού, αλλά το 20% δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν σωστά τι εννοούμε με τον όρο «προχωρημένος καρκίνος του μαστού», ενώ το 12% έχουν την λανθασμένη αντίληψη ότι στον προχωρημένο καρκίνο του μαστού τα καρκινικά κύτταρα δεν έχουν εξαπλωθεί πέρα από τον αρχικό όγκο.
Παρόλο που το 88% των ερωτηθέντων γνωρίζουν ότι ο πρώιμος καρκίνος του μαστού μπορεί να θεραπευτεί, έτσι ώστε η ασθενής να παραμείνει ελεύθερη της νόσου, το 77% δεν γνωρίζουν

ότι ο προχωρημένος καρκίνος του μαστού είναι ανίατος.
Τα αποτελέσματα της έρευνας «Here & Now» στην Ελλάδα δείχνουν ότι το κοινό στην Ελλάδα δεν κατανοεί πλήρως τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού.

Το 13% δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν σωστά τι εννοούμε με τον όρο «προχωρημένος καρκίνος του μαστού» και το 43% δεν γνωρίζουν ποιες γυναίκες προσβάλλει συχνότερα ο προχωρημένος καρκίνος του μαστού, ενώ ένας στους τέσσερις (25%) πιστεύει λανθασμένα ότι προσβάλλει κυρίως τις προ- εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα