Τι έδειξαν οι κάμερες του Mall

Αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους από τις κάμερες και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, το οποίο προετοίμαζαν καιρό οι δράστες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το σημείο που τοποθετήθηκε η χύτρα-βόμβα δεν το πιάνουν καθαρά κάμερες, γεγονός που σημαίνει ότι οι άγνωστοι είχαν μελετήσει καλά το χώρο του εμπορικού κέντρου.

Τα πρώτα στοιχεία μιλούν για τέσσερις δράστες, οι οποίοι φορούσαν σκούφους και καπέλα για να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους

και άλλες 2-3 υποστηρικτικές ομάδες 1-2 ατόμων.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής συγκρίνουν τις ύποπτες σκιές που κατέγραψαν οι κάμερες με άτομα που στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για εμπλοκή στο αντάρτικό πόλης.

Η χρησιμοποίηση χύτρας ταχύτητας, μέσα στην οποία τοποθέτησαν τη βόμβα, οι δύο διακόπτες, η εκρηκτική ύλη και γενικά η συνδεσμολογία δείχνει τεχνογνωσία που χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη οργάνωση, αν και μόνο αυτή η διαπίστωση δεν αρκεί, για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Ωστόσο κάνουν λόγο για ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ή για νέα μέλη που στρατολογήθηκαν στην Οργάνωση.

Πάντως, η επιλογή του στόχου και η ώρα (σε εμπορικό κέντρο Κυριακή πρωί, όταν γνωρίζουν ότι θα είναι γεμάτο κόσμο -λόγω παιδικών κινηματογραφικών προβολών) προβληματίζει την Αντιτρομοκρατική, η οποία κάνει λόγο για επίθεση υψηλού ρίσκου.

Επίσης, ανησυχία προκαλεί το γεγονός στους κύκλους της αστυνομίας, ότι η έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα από το χρόνο που έδωσαν οι δράστες.

Το γεγονός ότι θα μπορούσαν να είχαν τραυματιστεί αθώοι πολίτες δείχνει στην αστυνομία ότι πρόκειται για μια νέα γενιά τρομοκρατών που έχει διαφορετικά κριτήρια, τους ενδιαφέρει όπως λένε, περισσότερο το επικοινωνιακό κομμάτι και κάνουν επιθέσεις εντυπωσιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα