Άνοιγμα λογαριασμών και στην Ελβετία

Του Βαγγέλη Δουράκη

Ήδη έχει γίνει αίτημα στις Ελβετικές Αρχές να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Οι οικονομικοί εισαγγελείς θέλουν να διερευνήσουν την προέλευση των ποσών που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς της HSBC στην Ελβετία αλλά και το ύψος του κάθε εμβάσματος.

Η περιουσία των εξαδέλφων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών και είναι χαρακτηριστικό ότι θα γίνει έλεγχος σε βάθος δεκαετίας τόσο στα εισοδήματα που δήλωναν στην

εφορία, όσο και στο Ε9, δηλαδή στις αγοραπωλησίες ακινήτων που έχουν κάνει, προκειμένου να διερευνηθεί το ακριβές ύψος των χρημάτων που υπήρχαν «διαθέσιμα» προς αποταμίευση.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί στην Ελλάδα, τόσο για τις ίδιες όσο και για τους συζύγους τους για το σύνολο των ποσών που υπάρχουν στο όνομά τους, αλλά και τις κινήσεις που έχουν γίνει, με έμφαση στο τι ποσά έχουν φύγει από την χώρα με κατεύθυνση την Ελβετία.

Ειδικά για τον Ανδρέα Ροσώνη έχει γίνει αίτημα στις ελβετικές αρχές να εκχωρήσουν τις κινήσεις ακόμη και του τραπεζικού του λογαριασμού που έκλεισε.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την συγκεκριμένη υπόθεση υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο μέσα σε ένα μήνα, από την στιγμή που οι τράπεζες θα δώσουν όλα τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξονυχιστικός έλεγχος γίνεται και στην κ. Κουράκου, σύζυγο Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία θα κληθεί να εξηγήσει πως δικαιολογούνται τα ποσά του 1-1,5 εκατ. ευρώ που είχε στο τραπεζικό της λογαριασμό. Ελέγχεται ακόμη το φορολογικό …παρελθόν του πρώην συζύγου της, καθότι η ίδια έχει ισχυριστεί ότι της εισέφερε χρήματα.

Να σημειωθεί ότι οι ελεγκτικές αρχές έχουν ήδη κάνει αίτημα συνολικά για κατά προτεραιότητα άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων όσοι τα ονόματά τους περιέρχονται στην λίστα Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα