ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ I.X.

Χωρίς αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου θα γίνει φέτος, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Οι πολίτες θα πρέπει μόνοι τους να αναζητήσουν τα σημειώματα πληρωμής. Και αυστηρότερες ποινές για όσους δεν πληρώνουν.


Αλλάζει για το 2013,  το καθεστώς για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

δεν θα εκδώσει το γνωστό αυτοκόλλητο που τοποθετείται  στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Οι ενδιαφερόμενοι, ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να αναζητήσουν από μόνοι τους τα σημειώματα πληρωμής στην ηλεκτρονική σελίδα του TAXISnet.

Σύμφωνα με το σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή η ΓΓΠΣ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του TAXISnet  τα σημειώματα πληρωμής των τελών ΙΧ του 2013.

Η ΓΓΠΣ θα ανακοινώσει το πότε θα ανοίξει η σχετική υπηρεσία ενώ ειδοποιητήρια, πιθανώς, θα αποσταλούν μόνο σε όσους έχουν κάνει χειρόγραφη φορολογική δήλωση.

Εφόσον η εφαρμογή του TAXISnet ανοίξει, οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος. Έτσι, θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής, με τον οποίο θα πληρώνουν τα τέλη στις τράπεζες.

Το αποδεικτικό πληρωμής που θα λαμβάνουν θα αντικαταστήσει  το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει αυστηρότερες ποινές στους …αμελείς ιδιόκτητες ΙΧ. Εκτός από τις διασταυρώσεις και το πρόστιμο (διπλή άξια των τελών) εξετάζεται και το ενδεχόμενο να «μπλοκάρεται» η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των σαρωτικών ελέγχων, η ΓΓΠΣ σε συνεργασία με τις εφορίες ξεκινά σαφάρι, προκειμένου να εντοπίσει κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων που δεν πλήρώσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.

Διαβάστε επίσης: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα