ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΜΑΧΑΙΡΙ 12% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Για όλους τους ένστολους, πιθανότατα να ισχύσει η περικοπή των ειδικών μισθολογίων κατά 12% που παρά τις προεκλογικές κυβερνητικές δεσμεύσεις και τις προβλέψεις της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, θα ισχύσει τελικά από τον Ιούλιο.
Το οικονομικό επιτελείο κατέληξε πως εάν δεν εφαρμοστεί το μέτρο και μάλιστα για όλους, αναδρομικά από τον Ιούλιο, δεν είναι δυνατή η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος και βέβαια, δεν συμπληρώνεται

το απαιτούμενο ποσό των 11,5 δισ. ευρώ.

Αν κα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr,  ενημερωθεί αρμοδίως, από το βράδυ της Δευτέρας, κι έχει δώσει το Ο.Κ., το μέτρο αναμένεται να πυροδοτήσει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις. Και αυτό, όχι μόνο γιατί προβλέπεται το αντίθετο στην προγραμματική συμφωνία με το ΠΑΣΟ και τη ΔΗΜΑΡ, αλλά κυρίως γιατί αντιδρούν πολλοί βουλευτές της ΝΔ και κυρίως υπουργοί της κυβέρνησης.

Κυρίως δε, οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.

Έτσι, μετά την εφεδρεία, τα ειδικά μισθολόγια αναμένεται να προκαλέσουν νέο πεδίο ενδοκυβερνητικές αντιπαράθεσης, μετά όμως από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του πρωθυπουργού.

Βάσει του σχεδίου πάντως, η μείωση θα είναι κοντά στο 12%, και θα αφορά όλα  τα ειδικά μισθολόγια, τους ένστολους, το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας (ακόμη και των μάχιμων), τους γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς, διπλωμάτες, καθηγητές ΑΕΙ καιΤΕΙ,  ιερείς κ.λ.π.. Υπολογίζεται ότι περίπου  200.000  υπάλληλοι θα υποστούν περικοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα