ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΓΑΛΑΖΙΟ» ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Η ψηφοφορία για την εκλογή του γραμματέα της ΝΔ αναβλήθηκε επειδή προβλεπόταν εσωκομματική κόντρα κορυφής. Ένα μήνα μετά, έχουν διαμορφωθεί νέες συγκρουσιακές συνθήκες.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Με πρόφαση το φόρτο εργασίας του πρωθυπουργού, αναβλήθηκε η εκλογή γραμματέα στις 26 Ιουλίου, καθώς την ίδια ημέρα ερχόταν στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο. Η ψηφοφορία

έχει προγραμματιστεί για τις 30 Αυγούστου και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ευελπιστούσαν να έχουν μειωθεί κατά πολύ οι υποψηφιότητες, ώστε η αντικατάσταση του Ανδρέα Λυκουρέντζου να μην γίνει σε συνθήκες εσωκομματικού μπρα ντε φερ.

Όμως, όλα τριγύρω αλλάζουν, όλα τα ίδια μένουν. Συγκεκριμένα, αναμένεται εκ νέου σύγκρουση κορυφής για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, καθώς δύο παλιοί κοινοβουλευτικοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την εν λόγω θέση. Την υποψηφιότητά του έχει ήδη καταθέσει ο βουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης, ενώ αμετάκλητη είναι, σύμφωνα με συνομιλητές του, και η απόφαση του Νικήτα Κακλαμάνη να διεκδικήσει την εν λόγω θέση. Συν τοις άλλοις, την υποψηφιότητά του αναμένεται να καταθέσει και ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής Φίλιππος Ταυρής.

Έμπειρα κομματικά στελέχη έλεγαν στο matrix24.gr ότι η υποψηφιότητα Ταυρή κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι, καθώς ήταν για πολλά χρόνια κορυφαίο στέλεχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΔΑΚΕ, είχε ενεργό συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές, ενώ διατελεί εδώ και καιρό καθήκοντα Γραμματέα Συνδικαλισμού της ΝΔ. Εκτός των τριών προαναφερθέντων, για την υπ’ αριθμόν 2 θέση της κομματικής ιεραρχίας ενδιαφέρεται και ο νεοεκλεγείς βουλευτής Βοιωτίας, Γιάννης Καράμπελας, ο οποίος, μάλιστα, έχει ζητήσει και ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να του εκθέσει το ενδιαφέρον του.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πάντως, έχει δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, εντολή στους συνεργάτες του για απόλυτη ουδετερότητα, καθώς αν δώσει «γραμμή» υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου και εκείνος αποτύχει να εκλεγεί, αυτό θα αποτελέσει και την πρώτη ρωγμή στον προεδρικό του θώκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα