Επεισόδια στο Περιστέρι μετά την κηδεία του 19χρονου Θανάση

Πορεία εκατοντάδων ανθρώπων στο Περιστέρι προς το δημαρχείο ακολούθησε μετά την κηδεία του άτυχου 19χρονου. Άτομα άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ενώ πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών που είναι διασκορπισμένοι στην περιοχή. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές.

Νωρίτερα

σημειώθηκε επίθεση με πέτρες σε λεωφορείο χωρία να αναφερθούν τραυματισμοί. Διαδηλωτές έγραψαν σε λεωφορείο τη λέξη «δολοφόνοι».

Με απόφαση της ΟΣΥ Α.Ε. πάντως από νωρίτερα σταμάτησαν τα δρομολόγια των τρόλεϊ 12, 24, 25 τα οποία εξυπηρετούν την περιοχή, υπό τον φόβο επεισοδίων. Τα δρομολόγια θα αρχίσουν να διεξάγονται κανονικά μετά το τέλος της κηδείας.

Επίσης η αστυνομία, έχει δώσει εντολή να κλείσουν οι σταθμοί Περιστέρι και Ανθούπολη του Μετρό. Έτσι οι συρμοί θα τερματίζουν στον Άγιο Αντώνιο.

Εν τω μεταξύ , η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους χειρισμούς του οδηγού και του ελεγκτή του τρόλεϊ κατά το τραγικό περιστατικό με τον 19χρονο. Το πρωί έγινε αναπαράσταση στο τρόλεϊ, όπου συνέβη η τραγωδία με τον νεαρό στο Περιστέρι.

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και πραγματογνώμονες ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Έκκληση των γονιών του 19χρονου για μάρτυρες

Ο πατέρας του θύματος απηύθυνε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν στις αρχές, προκειμένου να καταθέσουν και «να πουν την αλήθεια».

«Δεν γίνεται κάποιος να πηδάει με την πλάτη», επισήμανε και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι το δικό μου παιδί. Αύριο θα είναι αλλουνού», σημείωσε ο τραγικός πατέρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ανάλογη έκκληση έκανε και η δικηγόρος της οικογένειας, σε δηλώσεις της στο Mega.

Η Αρετή Παπαναγιώτου σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται ότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του ελεγκτή και του 19χρονου που δεν αρκέστηκε σε επίπεδο λογομαχίας.

«Δολοφονήσανε το παιδί»

Εξάλλου μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε πως ο ελεγκτής ήταν άκρως προσβλητικός και χειροδίκησε σε βάρος του άτυχου νεαρού.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα