Θα απολυθεί το 50% όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα

09:14 5/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός υποστήριξε ότι ποσοστό 4% των εργαζομένων του δημοσίου μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας και ποσοστό λιγότερο του 2% θα απομακρυνθεί τελικά από το Δημόσιο.

Εάν συνυπολογιστούν σε αυτούς δε, και οι επίορκοι ή όσοι μπήκαν με πλαστά πιστοποιητικά, τότε ο αριθμός όσων τελικά θα απολυθούν, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, θα είναι ακόμη μικρότερος. Αναφερόμενος στα κριτήρια, ο υπουργός υπεραμύνθηκε της υπουργικής απόφασης που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι έγινε μελέτη

για το θέμα, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ.
Διευκρίνισε δε, ότι η μοριοδότηση δεν αφορά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά εκείνους που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν μπει στο καθεστώς της κινητικότητας 12.500 υπάλληλοι. Σε ερώτηση για το από πού θα βρεθούν οι υπόλοιποι 12.500 για το 2014, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για αυτό, όταν έρθει η ώρα».

Εκτίμησε ότι εντός του 2013 θα γίνουν 5.000-10.000 προσλήψεις με προτεραιότητα στον τομέα Υγείας, τη στελέχωση των ασφαλιστικών ταμείων, τον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, όπως και τη νέα Δημόσια Τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα