ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Αν στο άκουσμα της λέξης «φερ φορζέ» νιώθεις αφόρητη ευτυχία ή αν έστω θέλεις να κάνεις ένα ταξίδι «στις παλιές καλές εποχές», χτύπα το κουδούνι. Σε περιμένουν.

Της Χαράς Ιωάννου

Μια πόλη με συμπτώματα κατατονίας, κατάθλιψης, αναπόδραστης βαρεμάρας και σταδιακής ερήμωσης έχει ανάγκη αγνή, ηθελημένη, ουσιαστική και παρήγορη ανεμελιά. Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, ανοίγεις την πόρτα του νεοκλασικού στην Βουλής 34 (από τους ομορφότερους αθηναϊκούς δρόμους) και πονάς από το πολύ χαμόγελο που ανακάλυψες -επιτέλους-

ένα κρυμμένο παράδεισο.

Η 27χρόνη Ήβη Αδαμακοπούλου σου θυμίζει κάπως την Όντρεϊ Χέπμπορν στην ταινία Funny Face, στην σκηνή στο βιβλιοπωλείο του Greenwich Village. Ένα ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο έχει και η Ήβη αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια γυρίζει ανάποδα την Αθήνα για να ξετρυπώσει σε vintage και second hand μαγαζιά (αγαπημένο της ήταν το Dada στην Μπενάκη) φορέματα, παλτό, καπέλα, γάντια, και άλλα καλούδια mod αισθητικής. «Έφτασε η στιγμή που πλέον δεν χωρούσαν στο σπίτι μου, είχα τόσα κομμάτια αφόρετα από παλιά ελληνικά καταστήματα που έκλεισαν που δεν ήξερα που να τα βάλω».

Και τότε γεννήθηκε το μαγικό χρονοντούλαπο Belle Epoque, το όνειρο της που έγινε πραγματικότητα. Η μπουτίκ θυμίζει το μπουντουάρ της κοκέτας γιαγιάς της Ήβης, Σοφία (αρχετυπική αστή γιαγιά με αξεπέραστο στιλ) και σε γυρνάει πίσω δεκαετίες, «σε μια belle époque, νοσταλγική, ρετρό, ονειρεμένη», το ψηλοτάβανο σαλονάκι με τα έπιπλα από παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι μοιάζει με το ιδανικό περιβάλλον να ακούσεις τα βινύλια στο πικ απ ενώ θέλεις να πιεις λίτρα τσάι με κρόκο ή μαστίχα και να εξασκήσεις το «κηποαραλίκι» στην πιο ατμοσφαιρική αυλή του κέντρου.

INFO: Βουλής 34, Σύνταγμα, τηλ. 210 3239333, www.belle-epoque.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα