ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΚΗ

Έτοιμος για νικηφόρα δικαστική μάχη θεωρώντας ότι στο τέλος θα δικαιωνόταν ήταν ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος στο προσωπικό του αρχείο κρατούσε μέχρι και σημείωμα με την υπερασπιστική στρατηγική του!


Μόνο που όπως φάινεται λογάρισε χωρίς τον ξενοδόχο, που στην περίπτωσή του ήταν ο ανακριτής και οι εισαγγελείς που αιφνιδιαστικά εκτέλεσαν το ένταλμα σύλληψής του, αποκαλύπτοντας το θησαυροφυλάκιο αποδείξεων που κρατούσε – άγνωστο για

ποιο λόγο- ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Σχεδιάζοντας την υπερασπιστική τακτική για λογαριασμό και των συμμετόχων του, ανέφερε ότι θα υποστηρίξουν πως το ξέπλυμα συνδέεται άμεσα με την δωροδοκία, η οποία όμως έχει υποπέσει στο άρθρο 86 του Συντάγματος και έχει παραγραφεί. Επίσης λέει, ότι υπάρχει απόλυτη δικονομική ακυρότητα.

Στη συνέχεια στο έγγραφο αναφέρεται ότι «είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ για την περαιτέρω πορεία με το δικηγορικό μας γραφείο και με τη βοήθεια τρίτων να ασκηθεί δημιουργική υποστήριξη προς τους 12-13 συμμετόχους μας για να επιτευχθεί από την Εισαγγελία η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του αριθμού μαρτύρων έναντι των οποίων θα ασκηθεί ποινική δίωξη, μαζί με τον πρώην ΥΕΘΑ Α.Τ. Η τακτική ανάκριση θα κλείσει με την απολογία μου στον ανακριτή. Τότε η δικογραφία θα σταλεί στο δικαστικό συμβούλιο, όπου ώριμοι, πιο έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι με ότι απαιτείται θα δώσουμε με όλους τους νομικούς μας και πιθανή αναβαθμισμένη νομική συμπλήρωση, την μεγάλη και τελική μάχη, διεκδικώντας αθώωση και δικαίωση για όλους μας!»

Παρά το γεγονός όμως, ότι έβλεπε να πλησιάζει η μέρα της κρίσης συνέχιζε να κρατά στοιχεία- φωτιά για τον ίδιο και τους συγκατηγορουμένους του. Κρατούσε αποδείξεις ακόμα και σε χρηματοκιβώτια στο γραφείο του.

Εκτός από τις σημειώσεις και τα αντίγραφα των εμβασμάτων προς την off-shore Bluebell από όπου πέρασε η μίζα των TOR M1, βρέθηκαν και έγγραφα που αφορούν την επίσης λιβεριανή P&A Investment. Στο όνομα αυτής της off-shore κόπηκαν από τον Λιβανέζο Al Jayad Fouad έξι ακόμη επιταγές αξίας 16.200.000 ελβετικών φράγκων!

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός όταν ερωτήθηκε για την ύπαρξη αυτών των off-shore υποστήριξε ότι δεν τις γνωρίζει, αν και στο γραφείο του βρέθηκαν ακόμη και τα πρακτικά συνεδριάσεων της Bluebell του έτους 1999!

Το ίδιο συμβαίνει και με την off-shore Torcaso, η οποία είχε αναλάβει το Real Estate για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου. Εάν και απολογούμενος είχε ισχυρισθεί ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με την εν λόγω εταιρία, εντούτοις στο γραφείο του βρέθηκαν τοπογραφικά διαγράμματα 31 ακινήτων με κατόψεις κτιρίων που είχαν εργοδότη την Torcaso!

Το ενδιαφέρον για τις αγορές ακινήτων επισημαίνεται μάλιστα και σε έναν μωβ φάκελλο με χειρόγραφη σημείωση: BER BAU PROJECT, που περιέχει δεκατρείς κατόψεις ακινήτου στο Βερολίνο, κόστους 4.617.000 ευρώ!

Στις δεκάδες χιλιάδες των σημειώσεων και αρχειακού υλικού, την τιμητική τους έχουν οι ενημερώσεις από ξένες τράπεζες, όπως για παράδειγ

Keywords
Τυχαία Θέματα