ΚΛΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟ REUTERS

Άνω-κάτω κάνει την άτυπη σύνοδο για την Ανάπτυξη το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η ευρωζώνη είπε στα μέλη της να επεξεργαστούν σχέδια ανάγκης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η απόφαση για την εκπόνηση «σχεδίου Β» ελήφθη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της ομάδας εργασίας του Eurogroup, την περασμένη Δευτέρα. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που κυκλοφορεί αυτή η φήμη τις

τελευταίες ημέρες. Την περασμένη Παρασκευή, ο επίτροπος Εμπορίου, Κάρελ ντε Χουχτ, είχε αναφερθεί στην κατάρτιση σχεδίου ανάγκης, οι δηλώσεις του όμως διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από την Κομισιόν. Τα σενάρια είχε διαψεύσει και το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ- Παράμο, που είχε σημειώσει «δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ να επεξεργάζεται» σχετικά σενάρια. Εξάλλου, και την περασμένη Δευτέρα, το στέλεχός της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, υπογράμμισε ότι τα μόνα σχέδια που κάνει η τράπεζα για την Ελλάδα την έχουν στην ευρωζώνη. «Από τη στιγμή που αρχίζουμε να μιλάμε για ένα σχέδιο Β ή Γ, το σχέδιο Α δεν έχει πια καμιά πιθανότητα να πραγματοποιηθεί», σημείωσε.

Απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχω καμία πληροφορία επ’ αυτού [σ.σ. «σχεδίου Β»], αλλά και δεν επιδιώκω να έχω, γιατί κάτι τέτοιο θα έδινε την εντύπωση ότι προετοιμάζομαι για μια τέτοια κατάληξη και αυτό το αρνούμαι».

Keywords
Τυχαία Θέματα