Συνεχίζεται η έρευνα για το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Ο κ. Δημητριάδης είχε κληθεί να παρουσιασθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Συλλούρης, δεν προσήλθε ύστερα από έκκληση της ίδιας της Επιτροπής, αφού απουσίαζαν βουλευτές.

Ο κ. Συλλούρης διευκρίνισε ότι η έρευνα της Επιτροπής για το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα συνεχισθεί παράλληλα με την έρευνα της Ερευνητικής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι στη συνεδρία της ερχόμενης Τρίτης έχουν κληθεί ο Γενικός Εισαγγελέας, ο διοικητής της Κεντρικής, θεσμοί και φορείς του χρηματοπιστωτικού συστήματος και εκπρόσωποι των Τραπεζών

Κύπρου και Λαϊκής.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης κατήγγειλε ότι «παίζεται το παιγνίδι της γάτας και του ποντικού» μεταξύ της Βουλής και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Περδίκης εξέφρασε την υποψία ότι κανένας δεν θα τιμωρηθεί και είπε ότι απέστειλε φάκελο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας «παρανομίες» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τον ΕLA στην περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά και αντισυνταγματικές πράξεις του διοικητή της ΚΤ.

Από το nomisma.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα