«Εγκάρδια συνεννόηση»… Τσίπρα-Ρουπακιώτη

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η συμφωνία των δύο πλευρών δεν είναι, φυσικά, πολιτική, ούτε ο Αντώνης Ρουπακιώτης προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, όπως προέκυψε την περασμένη Δευτέρα, αφορά στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Οι δύο άνδρες δεν συνομίλησαν προσωπικά, αλλά μέσω των γραφείων τους. Ωστόσο, η κίνηση εκτιμάται ως μία

χειρονομία καλής θέλησης της Κουμουνδούρου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου ο κ. Ρουπακιώτης να πιέσει έτι περαιτέρω το Μέγαρο Μαξίμου για να προωθηθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η επικοινωνία των δύο πλευρών έγινε, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ερώτηση Τσίπρα θα βοηθούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και αν ο τελευταίος προτίθεται να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του matrix24.gr και τα δύο ερωτήματα απαντήθηκαν θετικά και έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε χθες στην κατάθεση της σχετικής ερώτησης.
Έτσι, μένει να φανεί τί ακριβώς θα πει την ερχόμενη Παρασκευή ο Αντώνης Ρουπακιώτης στον Αλέξη Τσίπρα και αν θα αφήσει νέες αιχμές για το Μέγαρο Μαξίμου, που «μπλόκαρε» το νομοσχέδιο.

Δυσφορία ΔΗΜΑΡ

Παράλληλα, την ενόχλησή τους για την «επικοινωνία» των δύο πλευρών δεν έκρυβαν χθες στελέχη της ΔΗΜΑΡ. «Εμείς τον προτείναμε στην κυβέρνηση και τώρα κάνει πάσα στον Τσίπρα;», διερωτώντο βουλευτές του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, προσθέτοντας ότι «δεν βοηθούν τέτοιες κινήσεις στον αγώνα που δίνουμε ώστε η κυβέρνηση να προωθήσει το νομοσχέδιο στη Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα