ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟ TAXIS

Τέλος στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν δύο υπουργικές αποφάσεις που αναμένεται να υπογραφούν από τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.

Οι δύο αποφάσεις θα ανάψουν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet του υπουργείου Οικονομικών.

Με τη διασύνδεση των επιχειρήσεων

με το υπουργείο Οικονομικών η καταβολή και και είσπραξη του ΦΠΑ θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο και θα μπει ένα οριστικό τέλος στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υποχρεούνται να υποβάλουν οι επιχειρήσεις. Με την διασύνδεση ο ΦΠΑ θα πιστώνεται απευθείας στον λογαριασμό του Δημοσίου

Με την ολοκλήρωση του έργου θα σταματήσει η έκδοση πλαστών τιμολογίων και θα καταπολεμηθεί η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ, καθώς πρόκειται για ένα πολύ πιο αποτελεσματικό «εργαλείο» από αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα. Και αυτό διότι με την έκδοση της απόδειξης από την επιχείρηση, θα ενημερώνεται την ίδια στιγμή και το υπουργείο Οικονομικών για την πράξη αυτή. Ταυτόχρονα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε εκτεταμένες διασταυρώσεις σχετικά με τα δηλωθέντα κέρδη των επιχειρήσεων ακόμα και διασταυρώσεις των καταναλωτών δεδομένου ότι θα γνωρίζουν τα στοιχεία και τις δαπάνες που πραγματοποιούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα