ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται οι Εισαγγελίες και τα δικαστήρια της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων. Το Σάββατο διενεργούνται εκλογές για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων σε νευραλγικές θέσεις της δικαιοσύνης μετά τη λήξη της θητείας των σημερινών διοικήσεων στα δικαστήρια της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Και συγκεκριμένα

στην ανάδειξη νέου προϊσταμένου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την αποχώρηση της Ελένης Ράικου η οποία ολοκλήρωσε την επιτυχημένη θητεία της.

Τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσουν την ψήφο των συναδέλφων τους με πρώτο τον αρχαιότερο στην επετηρίδα εισαγγελέα Παν. Καψιμάλη,ο οποίος έχει περάσει στο παρελθόν από το ΣΔΟΕ,και δύο γυναίκες την εισαγγελέα πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου που έχει την ευθύνη των διοικητικών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και την Αθηνά Θεοδωροπούλου, που υπηρετεί στο τμήμα γνωμοδοτήσεων με αρμοδιότητα να αποφαίνεται μαζί με τον εκάστοτε ανακριτή για τις προφυλακίσεις ή μη κατηγορουμένων.

Για τη θέση του προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας ένας και μοναδικός είναι υποψήφιος εμφανίζεται: Πρόκειται για τον έμπειρο εισαγγελέα Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος και αναμένεται να διαδεχθεί τον συνάδελφό του Ιωάννη Σακελλάκο.

Για το Πρωτοδικείο της Αθήνας – αποχωρεί ο Γ. Νικόπουλος- υποψήφιες είναι δύο γυναίκες, η πρόεδρος Πρωτοδικών Μαίρη Τσάμη και η ομόβαθμή της Ιωάννα Κοσίνα. Για τη θέση του προϊσταμένου στο εφετείο υποψηφιότητα έχουν εκδηλώσει οι πρόεδροι εφετών Γ. Κριμπάς και Χαράλαμπος Μαχαίρας μετά την αποχώρηση του Ιω. Χαμηλοθώρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα