ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΣΤΗ Ν.Δ.

Τρόικα υπέρ των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων συγκροτούν στη Νέα Δημοκρατία οι Κυρ. Μητσοτάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης και Μ. Βορίδης.

Όλο και περισσότεροι, αν και λίγοι δημοσίως, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως από υπηρεσίες και φορείς που καταργούνται.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το έθεσε ευθέως στην προχθεσινή συνεδρίαση των βουλευτών του κόμματος με τη συμμετοχή

και υπουργών της κυβέρνησης. «Να απαλλαγούμε από το μισθολογικό βάρος των εργαζομένων που προέρχονται από φορείς που καταργούνται», είπε, κάνοντας πολλά κεφάλια συναδέλφων του να γνέφουν καταφατικά.

«Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, πως και σήμερα ακόμα τραβάμε μια τόσο ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή και δε λέμε επί της αρχής ότι βεβαίως πρέπει επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, ή δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποδεδειγμένα και συστηματικά και παρατεταμένα δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους να απολύονται…  πως είναι δυνατόν αυτοί να προστατεύονται πίσω από αυτή τη θεωρία ότι δε θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο και βέβαια το μάρμαρο να το πληρώνει η ιδιωτική οικονομία;», ήταν η φράση – σε χθεσινή συνέντευξη, του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ και ο Μάκης Βορίδης τάσσεται υπέρ των απολύσεων, όχι όμως μόνον για δημοσιονομικούς λόγους. «Έχω τοποθετηθεί και στο παρελθόν υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο. Απλώς η συζήτηση είναι ότι οι απολύσεις συνδέονται τώρα με …μια δημοσιονομική πολιτική, εγώ δεν πιστεύω ότι πρέπει να συνδεθούν με δημοσιονομική πολιτική, οι όποιες απολύσεις στο βαθμό που χρειάζονται πρέπει να είναι ένα κείμενο συζήτησης της λειτουργίας του δημοσίου» ανέφερε ο πρώην υπουργός Υποδομών.

Της ίδιας τάσης είναι και αρκετοί ακόμη βουλευτές (σ.σ. η κ. Φωτεινή Πιπιλή έχει ακουστεί να σχολιάζει πως η ελληνική κοινωνία και δη οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα ήθελαν να ισχύει και στο Δημόσιο  ό,τι και στον ιδιωτικό τομέα».

Παρά το γεγονός ότι τα προαναφερθέντα στελέχη δεν ομαδοποιούνται (το κοινό τους στοιχείο ίσως είναι ότι άπαντες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των γαλάζιων συνδικαλιστών), η τάση είναι σαφής καθώς το ταμπού φαίνεται ότι έπεσε. Το πρόβλημα, ωστόσο, για τους βουλευτές είναι ότι για το θέμα δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα όχι μόνον η πλειονότητα των βουλευτών του κοινοβουλίου αλλά, κυρίως, οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση…

Keywords
Τυχαία Θέματα