ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

15:25 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Συλλαλητήριο  στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής διαμαρτυρόμενοι για την μετατροπή των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. στη Θράκη σε κέντρα προσωρινής κράτησης αλλοδαπών θα πραγματοποιήσουν στις 7 το απόγευμα κάτοικοι από Κομοτηνή,  Ξάνθη αλλά και από τις γύρω περιοχές.

Για αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί προγραμματίζεται ταξίδι στην Αθήνα εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιοχών της Θράκης και τοπικών βουλευτών για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους και

να ενημερωθούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με τη  συντονιστική επιτροπή αγώνα που έχει δημιουργηθεί, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, οι πολίτες της Θράκης, ενωμένοι διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα τετελεσμένα της μετατροπής των Σχολών Αστυνομίας της Θράκης σε Κέντρα Κράτησης Παράνομων Μεταναστών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα την ανάκληση της απόφασης από τον υπουργό και τον σεβασμό των τοπικών κοινωνιών και το δικαίωμα  στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η μαζική συμμετοχή όλων στην εκδήλωση θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα προς τα κέντρα των αποφάσεων».

Μάλιστα για την δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων στην Κομοτηνή  υπάρχουν ναυλωμένα λεωφορεία στη Ξάνθη, στη στάση της Δημοτικής Αγοράς.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση που καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα