ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

14:55 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

H ευρωζώνη του 2017 κατά πάσα πιθανότητα θα έχει λιγότερα μέλη και δεν θα περιλαμβάνει την Ελλάδα,  εκτιμούν τρεις οικονομολόγοι που μίλησαν στη βελγική εφημερίδα L’ Echo.

Ο Πολ ντε Γκράουβε, καθηγητής στο London School of Economics, εκτίμησε πως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία ενδέχεται

να εγκαταλείψουν το ευρώ. Πρόσθεσε όμως πως είναι εξίσου πιθανό να κάνει το ίδιο και η Γερμανία και να την ακολουθήσει ομάδα κρατών, που θα γίνουν οι δορυφόροι του (νέου) γερμανικού μάρκου.

Ο Γκερτ Νόελς, του ομίλου Econopolis, πιστεύει ότι μόνον η Ελλάδα θα αφήσει το κοινό νόμισμα. «Οι προσπάθειες που απαιτούνται από αυτήν τη χώρα είναι τέτοιες, που κάποια στιγμή δεν θα αντέξει ένα ακόμα πρόγραμμα λιτότητας. Θα πρέπει, λοιπόν, να κάνει κάτι άλλο. Κάτι που θα είναι εφικτό, μέσω της εξόδου της από την ευρωζώνη», δήλωσε και πρόσθεσε: «Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουν πως καμία χώρα δεν θα ακολουθήσει την Ελλάδα όταν εκείνη εγκαταλείψει την ευρωζώνη».

Ο Ετιέν ντε Καλατέν, από την τράπεζα Degroof, συμφωνεί ότι η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον μέλος της ευρωζώνης, καθώς και ότι η ευρωζώνη είναι πολύ πιθανό σε πέντε χρόνια να εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση με τις τράπεζες να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα