ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

13:30 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Οι πιθανότητες να λάβει η Σερβία το Δεκέμβριο ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ελάχιστες, τόνισε η αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Σούζανα Γκρούμπιεσιτς.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο που είναι αρμόδια για την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε., η επόμενη προθεσμία θα είναι στα μέσα του επόμενου έτους.

Η κ. Γκρούμπιεσιτς ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νέοι ή μυστικοί όροι που πρέπει να εκπληρώσει η Σερβία, ώστε να κάνει το επόμενο βήμα στην ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν όσα η προηγούμενη κυβέρνηση

συμφώνησε στον τεχνικό διάλογο με την Πρίστινα.

«Ο τεχνικός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί ή να ολοκληρωθεί και έχουν απομείνει προς εξέταση τα ζητήματα των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτρικής ενέργειας. Δεύτερον, πρέπει να αρχίσει η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων με την Πρίστινα. Αλλά πριν από αυτό πρέπει στη Σερβία να επιτευχθεί ομοφωνία για το Κόσοβο και σε επίπεδο κρατικής ηγεσίας να προσδιοριστεί σαφής στρατηγική» τόνισε η κ. Γκρούμπιεσιτς σε συνέντευξή της στην εφημερίδα του Βελιγραδίου «Μπλιτς».

Η κ. Γκρούμπιεσιτς εκτίμησε ότι η κυβέρνηση της Σερβίας μπορεί να απελευθερωθεί από «το φόβο ότι κάθε συνάντηση, χειραψία ή συμφωνία με εκπροσώπους της Πρίστινας σημαίνει πραγματική αναγνώριση του Κοσόβου, επειδή δεν σημαίνει». Και συμπλήρωσε, πως η Σερβία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να αναζητήσει μια βιώσιμη λύση για το λαό της στο Κόσοβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα