ΜΟΛΙΣ 13 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪΜΟΥ, ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

14:55 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Την επίσπευση των διαδικασιών για την απονομή δικαιοσύνης στην περίπτωση των μαϊμού συντάξεων, ζήτησε από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός ζήτησε τη συνδρομή της δικαιοσύνης στην προσπάθειά του να εντοπιστούν οι υποθέσεις διαφθοράς με μαϊμού συντάξεις και παράνομα επιδόματα καθώς και την περάτωση των υποθέσεων αυτών το ταχύτερο δυνατό.

Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου ότι από 1η  Ιανουαρίου του 2013 δεν θα υπάρχει

καμία μαϊμού σύνταξη, ενώ προανήγγειλε ότι στο τέλος του μηνά το υπουργείο θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει σύστημα ελέγχου, μέσω του ΚΕΠΥΟ το οποίο θα αποκλείει κάθε ενδεχόμενη παραβατικότητα.

Ήδη, για την υπόθεση των μαϊμού συντάξεων διενεργείται εδώ και επτά μήνες έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη με αφορμή τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προβεί ο τότε υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Βέβαια, σύμφωνα με τις αυτές ελάμβαναν 20.000 άτομα συντάξεις μαϊμού προκαλώντας ζημία στα ασφαλιστικά ταμεία τα τελευταία χρόνια 120 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα όμως με δικαστικές πηγές, στη δικαιοσύνη έχουν πάει μόλις 13 υποθέσεις…

Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα που διερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν σε απάτη και απιστία στην υπηρεσία, ενώ δεν αποκλείονται να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτά εκτός από τα πρόσωπα που εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις, υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων και υπηρεσιακοί ή μη παράγοντες.

Σήμερα πάντως, η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε πως  κόβονται περίπου 2.800 συντάξεις του ΟΓΑ καθώς οι συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν στην τελευταία απογραφή, προφανώς διότι ελάμβαναν «μαϊμού» συντάξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση από το κόψιμο των περίπου 2.800 συντάξεων του ΟΓΑ το όφελος θα είναι περί τα 14 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αναφερόμενος στα «μαϊμού» επιδόματα, ο υπουργός Εργασίας  αποκάλυψε ότι μόνο στη Ζάκυνθο εντοπίστηκαν 61 τυφλοί με δίπλωμα οδήγησης !

Keywords
Τυχαία Θέματα