«Σύγκρουσης κορυφής» στο ΠΑΣΟΚ

08:40 1/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο «πόλεμος ανακοινώσεων» που ξέσπασε λίγο μετά την συνάντηση των δύο ανδρών στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου χθες το μεσημέρι στη Βουλή, φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή, αφού οι δύο πλευρές φέρονται αποφασισμένες να πάνε την υπόθεση μέχρι τέλους.

«Τώρα πια, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά», έλεγαν αργά χθες το βράδυ υψηλόβαθμα στελέχη της Ιπποκράτους, διαβεβαιώνοντας –επικαλούμενοι την ανάγκη διαφάνειας στη λειτουργία του κόμματος- ότι με

την κατάθεση του πορίσματος των έξι ελεγκτικών εταιριών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα το παρουσιάσει στο Πολιτικό Συμβούλιο και πως τις αποφάσεις για την πορεία του ΠΑΣΟΚ θα τις λάβουν τα εκλεγμένα όργανά του. Τα ίδια στελέχη στηλίτευαν την στάση του Γιώργου Παπανδρέου να αρνηθεί να παραλάβει τον φάκελο με τα έσοδα και τα έξοδα του ΠΑΣΟΚ για την περίοδο 2003-2011, αλλά και διαβεβαίωναν πως ισχύει η πρόσκληση για συνεργασία των τότε διαχειριστών των οικονομικών του κόμματος με τις ελεγκτικές εταιρίες πριν ακόμα από την κατάθεση του πορίσματος. Στην πραγματικότητα, η Ιπποκράτους «δείχνει» τον πρώην διευθυντή του κόμματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο, με την««μπάλα» όμως να παίρνει και τον Νίκο Αθανασάκη, αλλά και άλλους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο τελευταίος πάντως, δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια, δεδομένου ότι κατά πολλούς αυτό που στην πραγματικότητα επιχειρείται είναι να πληγεί η ηθική του υπόσταση, την οποία και φέρεται αποφασισμένος να υπερασπιστεί. Μόνο τυχαία δεν είναι η επισήμανση περί δημοσιευμάτων που στοχεύουν στην «ηθική απαξίωση» του Γιώργου Παπανδρέου σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το γραφείο του, και μέσω της οποίας εξέφραζε την οργή του για τις «απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο κίνημα, την περίοδο της προεδρίας του». Κάνοντας λόγο για «νοσηρά σενάρια» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και για «ανήθικες χαλκευμένες διαρροές» και ψεύδη, απειλούσε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, δείχνοντας τις προθέσεις του για τη συνέχεια. Επί της ουσίας άλλωστε, η πλευρά Παπανδρέου επιμένει ότι τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως δήθεν «μαύρη τρύπα» στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι παρά οι γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα, στην αντεπίθεση φαίνεται ότι περνά σύσσωμη η οικογένεια Παπανδρέου, με την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτα, να προχωρά σε μπαράζ αγωγών κατά στελεχών του ΣΔΟΕ, δημοσιογραφικών συγκροτημάτων και εκδοτών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα Λαγκάρντ. Κάνοντας λόγο για «κατεστημένα συμφέροντα», στα οποία δεν θα υποκύψει η οικογένειά της, η κ.Παπανδρέου σημειώνει ότι «ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου».

Keywords
Τυχαία Θέματα