Χειροπέδες στον γαλακτοβιομήχανο Κολιό

07:56 1/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σε βάρος του επιχειρηματία εκκρεμεί και απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για ρύπανση του περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι 200 κτηνοτρόφοι που προμήθευαν με γάλα τις εταιρείες του παραμένουν απλήρωτοι από δυο ως τέσσερις μήνες και απειλούν να προσφύγουν στα δικαστήρια, ενώ αγελαδοτρόφοι ήδη έχουν κινηθεί εναντίον του.

Η «Κολιός Α.Ε.» έκανε την πρώτη εμφάνισή της

στην αγορά το 1948 με οργανωμένη παραγωγή κασεριού σε τυροκομείο στο Πολύκαστρο. Το κασέρι κατέκτησε άμεσα τις αγορές της Μακεδονίας και της Θράκης και σταδιακά και της Αθήνας. Το 1980, η επιχείρηση άρχισε να εξελίσσεται σύγχρονη βιομηχανία με επενδύσεις σε τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό που αποφέρουν σημαντικές καινοτομίες στην παραγωγή των τυριών, ενώ διεύρυνε τη γκάμα των προϊόντων της, ανέπτυξε το δίκτυο πωλήσεων και διανομής και ξεκίνησε τις εξαγωγές.

Το 1983, η «Κολιός Α.Ε.» λάνσαρε στην αγορά το πρώτο συσκευασμένο τυρί που κατέκτησε αμέσως τους Έλληνες καταναλωτές. Στην 20ετία μεταξύ 1980– 2000, αναδείχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες γάλακτος και το 2002 εγκαινίασε το υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στον Λιμνότοπο Κιλκίς, μία από τις μεγαλύτερες και πιο καλά εξοπλισμένες μονάδες παραγωγής τυριών στην Ευρώπη με καλυμμένη επιφάνεια 40.000 τετραγωνικών μέτρων. Όμως η κρίση επηρέασε ως φαίνεται και αυτή την εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα