ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΥΡΕΤΟ Η ΧΩΡΑ

Η εβδομάδα ξεκινά με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας τόσο στο χώρο της Υγείας, όσο και σε αυτόν της εκπαίδευσης. Επίσης, οι στρατιωτικοί, οι υπάλληλοι του Τ.Τ. και οι εφοριακοί προχωρούν και αυτοί σε κινητοποιήσεις και απεργίες. Μέσα στην εβδομάδα αποφασίζει και η ΓΣΕΕ

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι καλούνται και

πάλι από το Σάββατο 1/9 να πληρώνουν το σύνολο της αξίας των φαρμάκων από την τσέπη τους, καθώς οι φαρμακοποιοί προχώρησαν στην αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας άμεση αποπληρωμή των οφειλών. Από σήμερα Δευτέρα οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώνουν για τις ιατρικές επισκέψεις στον ΕΟΠΥΥ, καθώς οι γιατροί του Οργανισμού πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, η οποία συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη 12/9, οπότε και θα επανεκτιμήσει τη στάση της. Αυτό αποφάσισε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, μετά τα «ασαφή», όπως τα χαρακτήρισε, αποτελέσματα της διυπουργικής επιτροπής.

Καθηγητές ΑΕΙ &ΤΕΙ

Μετά τις αποφάσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ για απεργίες μέσα στην εξεταστική περίοδο από σήμερα Δευτέρα, αντιδράσεις με την πολιτική της κυβέρνησης στην παιδεία, εξέφρασε και η Σύνοδος πρυτάνεων ΑΕΙ. Σε 48ωρη απεργία προχωρεί η ΠΟΣΔΕΠ από σήμερα Δευτέρα, με προοπτική κλιμάκωσης. Πενθήμερη αποχή αποφάσισαν και οι καθηγητές των ΤΕΙ, βάζοντας λουκέτο εν μέσω εξεταστικής περιόδου λόγω των περικοπών στους μισθούς τους, που ξεκινούν από 5% και φτάνουν έως και το 30%. Η ΠΟΣΔΕΠ κάλεσε τους συλλόγους ΔΕΠ να συνεδριάσουν εκτάκτως τις επόμενες ημέρες και να προτείνουν στα μέλη τους απεργιακές κινητοποιήσεις και μορφές δράσεων από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου. Αύριο Τρίτη, η ομοσπονδία θα συνεδριάσει το μεσημέρι εκ νέου, ώστε να προτείνει τη μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ενώ στις 20:00 διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα

Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία (σήμερα 10 και αύριο11 Σεπτεμβρίου) προχωρούν οι υπάλληλοι της υπό εκκαθάριση Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχωρεί σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας του Τ.Τ., ενώ παράλληλα θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στην τράπεζα.

ΚΕΔΕ (Ένωση Δήμων Ελλάδας)

Στο τελικό ψήφισμα η πλειοψηφία των δημάρχων αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο διήμερο κλείσιμο των δήμων την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Τις ημέρες των κινητοποιήσεων η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα μέτρα 2013-2014, καθώς και για άλλα θέματα αρμοδιότητάς του.

Νοσοκομειακοί Γιατροί

Οι γιατροί των νοσοκομείων αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει το ιατρικό μισθολόγιο.

ΣΥΣΜΕΔ (Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυ

Keywords
Τυχαία Θέματα