ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Με στόχο να αποσπάσει όσα περισσότερα μπορεί, ενόψει και των ελληνικών εκλογών, στο επίπεδο της ανάπτυξης και της αλλαγής των πολιτικών λιτότητας ο Αντώνης Σαμαράς συμμετέχει το μεσημέρι στη Σύνοδο του Ε.Λ.Κ. στις Βρυξέλλες.

Μέτρα ανάπτυξης, ομόλογα έργων, περιθώρια αλλαγής των υφιστάμενων πολιτικών. Όσα περισσότερα πετύχει ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη σημερινή

σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που προηγείται της Συνόδου Κορυφής, τόσο καλύτερα για τη χώρα αλλά και για τον ίδιο ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει, σε πλήρη αντιδιαστολή με την τακτική του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να αποδείξει ότι η δική του προσέγγιση για επαναδιαπραγμάτευση πτυχών του μνημονίου χωρίς, ωστόσο, να διαρραγούν οι σχέσεις με την  Ε.Ε. είναι εφικτή.

Στο περιθώριο της συνόδου ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις με κεντρικούς ευρωπαίους «παίκτες» όπως ο Χ.Β.Ρομπάι αλλά και τους ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας. Στόχος να επαναβεβαιώσει ότι, στην παρούσα συγκυρία, αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνομιλητή της χώρας προς το εξωτερικό. Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύουν, μεταξύ άλλων,  οι Σταύρος Δήμας, Κωστής Χατζηδάκης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιάννης Μουρμούρας.

Η αποστολή επιστρέφει, πιθανότατα, απόψε το βράδυ στην Αθήνα όπου ο κ. Σαμαράς θα κληθεί να διαχειρισθεί τον… όγκο των εισερχόμενων στελεχών τόσο από τη Δημ. Συμμαχία όσο και από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό που θα πρέπει να τοποθετηθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος αλλά και την προγραμματισμένη για το Σάββατο εκλογική συνδιάσκεψη του κόμματος, μέσω της οποίας θα επιχειρήσει να σηματοδοτήσει την επικοινωνιακή και πολιτική αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας. Στο επιτελείο του κόμματος δεν παραγνωρίζουν ούτε τις γκρίνιες από τις προσθήκες νέων υποψηφίων σε εκλόγιμες θέσεις, γεγονός που θα οδηγήσει εκλεγμένους βουλευτές πιθανόν εκτός της επόμενης Βουλής, ούτε φυσικά και το γεγονός ότι οι κινήσεις συσπείρωσης του κ. Σαμαρά δεν έχουν ακόμη γίνει κτήμα των ψηφοφόρων του κόμματος. Ευελπιστούν, ωστόσο, ότι με την πάροδο του χρόνου θα καταφέρουν και τις εσωκομματικές πληγές να επουλώσουν, έστω και προσωρινά ενόψει εκλογών, και το διακύβευμα της κάλπης να προβάλλουν προς όφελός τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα