Πρωτοβουλίες διαφάνειας από τη ΔΗΜΑΡ

08:40 3/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης, θέλοντας να πρωτοστατήσει στην ατζέντα της διαφάνειας και της εξάλειψης της ατιμωρησίας, συνεχίζει να εμφανίζεται ως εκείνος που προωθεί την «κάθαρση» στο δημόσιο βίο. Η αρχή έγινε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήταν ο πρώτος που διατύπωσε το αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα, στο

αίτημα Κουβέλη είχε σπεύσει να απαντήσει –θετικά- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, παραδεχόμενος έτσι ότι η αρχική πρωτοβουλία πιστώνεται στη ΔΗΜΑΡ.

Χθες, λοιπόν, η Αγίου Κωνσταντίνου συνέχισε στο ίδιο μοτίβο.

Με ανακοίνωσή του, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη ζήτησε την ταχύτατη διερεύνηση του πόθεν έσχες των πολιτικών και γενικώς όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, κατά τα προβλεπόμενα από τον νόμο 4065/2012. Επίσης, η ΔΗΜΑΡ, ζήτησε, όταν διαπιστώνεται παράνομος ή αδικαιολόγητος πλουτισμός, τότε η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να προχωρούν σε δήμευση της περιουσίας του κατηγορουμένου πολιτικού προσώπου.

Πρωτοβουλία για τον ΕΟΤ

Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της, Νίκου Τσούκαλη, ζήτησε να διερευνηθεί ταχύτατα και το σκάνδαλο του ΕΟΤ, με τις πλαστές επιταγές. Μάλιστα, ο κ. Τσούκαλης, με επιστολή που απέστειλε χθες στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τάσο Νεράτζη, ζήτησε τη σύγκληση της επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν οι αποκαλύψεις για τις πλαστές επιταγές, αλλά και το πόρισμα ορκωτού λογιστή, από το οποίο προκύπτει ότι «το σύστημα εσωτερικού ελέγχου του ΕΟΤ έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης στο πλαίσιο της ορθής εφαρμογής του διπλογραφικού συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα