Έτοιμη για πόλεμο με το ΣΥΡΙΖΑ η Κυβέρνηση

07:42 3/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Σκληρή αναμένεται η αντιπαράθεση στο μέτωπο της λίστας Λαγκάρντ μετά τη χθεσινή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει προανακριτική επιτροπή για τον κ. γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και να βάλει στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών τη νυν ηγεσία του Υπ. Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό, καθώς κάνει λόγο για την ευθύνη που έχουν «πολιτικά

πρόσωπα που άσκησαν και ασκούν εξουσία από ανώτατη κυβερνητική ή πολιτική θέση, συμπεριλαμβανομένων όλων των Υπουργών Οικονομικών και των πολιτικών τους προϊσταμένων από το 2010 μέχρι σήμερα».

Το χθεσινό σχόλιο του Σίμου Κεδίκογλου για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ειρωνία του Γ. Στουρνάρα «ας πράξουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός» είναι απλά εινδεικτικά των υψηλών τόνων που θα υιοθετήσει και η κυβέρνηση έναντι της προφανούς προσπάθειας της Κουμουνδούρου να προκαλέσει κυβερνητική αστάθεια. Γαλάζια στελέχη διαβάζουν τις κινήσεις της Κουμουνδούρου ως μία προφανή προσπάθεια να προσελκύσουν επιπλέον ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, «παίζοντας» κατά περίπτωση με τα στρατόπεδα «παπανδρεϊκων» – «βενιζελικών». Σημειώνουν, ωστόσο, ότι ανεξαρτήτως πολιτικών ευθυνών πραγματικά στοιχεία εις βάρος του κ. Βενιζέλου δεν υπάρχουν ενώ μόνον στην περίπτωση Παπακωνσταντίνου υπάρχουν, βάσει δικονομίας, οι ενδείξεις τέλεσης αδικήματος.

Κοινή ψηφοφορία

Όπως όλα δείχνουν οι δύο προτάσεις θα συζητηθούν σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής, με την Κουμουνδούρου να προσδοκά σε διαρροές από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης προκειμένου να παραπεμφθεί στην προανακριτική και ο κ. Βενιζέλος. Ωστόσο, από το Μαξίμου θεωρούν απίθανο ένα τέτοιο σενάριο καθώς για να περάσει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και να συγκεντρώσει 151 ψήφους θα απαιτηθούν μεγάλες απώλειες από το κυβερνητικό στρατόπεδο (σήμερα διαθέτει 164 «ασφαλείς» ψήφους), απώλειες που ουσιαστικά θα συνιστούν απώλεια της κυβερνητικής δεδηλωμένης και πτώση της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα