Προσφέρουν σπίτι και φαγητό για να βρουν… γιατρό

Οι Δήμοι Οιννουσών, Ψαρών και Σίφνου προσφέρουν δωρεάν διαμονή και διατροφή σε γιατρό που επιθυμεί να εργαστεί εκεί.

Συγκεκριμένα ο δήμος Σίφνου αναγκάστηκαν να απευθύνει πρόσκληση για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Ιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου, προσφέροντας δωρεάν διαμονή. Μάλιστα, για αυτό το σκοπό ανακαινίστηκε και επιπλώθηκε το ισόγειο του ιατρείου, όπως γράφει το virus.com.gr.

Η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν ενεργειών και του Δήμου μας, σύμφωνα

με την υπ’ αριθμ. Υ10α/Γ.Π. οικ. 103923/11-11-2013 πρόσκληση ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας, για την κάλυψη θέσεων σε ιατρεία και νοσοκομεία της Ελλάδας, από τους καταλόγους των επικουρικών ιατρών, προβλέπεται και η κάλυψη της θέσεως ιατρού Γενικής Ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου. Προς περαιτέρω ενημέρωση επισυνάπτεται το ανωτέρω έγγραφο του Υπουργείου.

Υπενθυμίζουμε ότι από την πλευρά του ο Δήμος Σίφνου φρόντισε, ώστε να δώσει κίνητρα στους ιατρούς και να καταστήσει τη Σίφνο ως επαγγελματικό προορισμό με πλεονεκτήματα, ανακαινίζοντας και επιπλώνοντας χώρο στο ισόγειο του ιατρείου για την δωρεάν διαμονή τους.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν τυχόν ενδιαφερόμενοι ιατροί για να υπηρετήσουν στο νησί μας».

Σε αναζήτηση μόνιμου γιατρού βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο τα Ψαρά και οι Οινούσσες, με τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους να προσφέρουν κίνητρα δωρεάν διαμονής και σίτισης σε γιατρούς ώστε να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αγωνία και φόβος κυριαρχεί στους 500 κατοίκους των Οινουσσών και τους 450 των Ψαρών για το μέλλον των νησιών τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσωρινή λύση στην έλλειψη γιατρών έχει δοθεί από το Νοσοκομείο Χίου, στέλνοντας ειδικευμένο γιατρό ανά βδομάδα ή ανά μήνα χωρίς βέβαια να έχει βρεθεί ως τώρα μόνιμη λύση.

Στα Ψαρά το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο καθώς στο νησί δεν υπάρχει ούτε φαρμακείο και ο δήμος φροντίζει μαζί με το Νοσοκομείο Χίου και μέσα από δωρεές να κρατάει γεμάτο από αποθέματα το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας.

Πολλοί είναι οι κάτοικοι, κυρίως οι ναυτικοί, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν για την Αθήνα μέσα στο χειμώνα, καθώς επιστρέφουν στο νησί για λίγους μήνες και δεν αντέχουν τις δυσκολίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα