Κρίσιμες ώρες για το ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερα επιβαρυμένο είναι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης και το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα σε βουλευτές που θα διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική πολιτική. Ο αδύνατος κρίκος στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια μετά και τη διαφοροποίηση της Θεοδώραες Τζάκρη. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ,

θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τετάρτη (20/11) από κοινού με το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για το κάλεσμά του σε κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα και θα ζητήσει από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον ίδιο αλλά και στην κυβέρνηση. «Στηρίξτε με ή πέφτουμε» θα είναι το μήνυμα που θα εκπέμψει ο κ. Βενιζέλος στη διπλή συνεδρίαση.
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης (19/11), ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε ότι την Τετάρτη, οι βουλευτές του κόμματος θα κληθούν «να επιβεβαιώσουν όλοι αυτό που αποφασίσαμε όλοι, να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες ότι θα ζητηθεί «ψήφος εμπιστοσύνης» στον πρόεδρο του κόμματος.
Οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου φοβούνται τον κίνδυνο... ατυχήματος καθώς η κυβέρνηση στηρίζεται σε 154 βουλευτές - εκ των οποίων οι 27 από το ΠΑΣΟΚ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους, αφενός προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου προς την πλευρά των βουλευτών του, ζητώντας από όλους να λάβουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της ψήφισης των νομοσχεδίων και του προϋπολογισμού, που εισάγεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα