ΠΡΟΣ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού δήλωσε πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα έγκαιρης πληρωμής.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να αποφασίσει αύριο ο ΠΦΣ, μετά το ναυάγιο της σημερινής συνάντησης με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με αντικείμενο τις συσσωρευμένες οφειλές προς τους Φαρμακοποιούς της

χώρας.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παραδέχθηκε πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει εγκαίρως τα χρήματα που οφείλει στους φαρμακοποιούς.

Αν και εξετάστηκαν διάφορα εναλλακτικά σενάρια και πιθανές λύσεις, επί της ουσίας ο Οργανισμός αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις του, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών, το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ είναι, από την πλευρά τους, ασυνεπείς προς τον ΕΟΠΥΥ.

Πιθανότερο ενδεχόμενο είναι οι Φαρμακοποιοί αύριο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. να αποφασίσουν να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, τα ποσά που οφείλονται για το 2012 φθάνουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ,  άλλα τόσα ενώ οφείλονται για το 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα