ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΡΟΥΜΠΕΝΣ

Το εδώλιο του κατηγορουμένου σε δύο άτομα έδειξαν με βούλευμά τους οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών προκειμένου να δικαστούν για την υπόθεση που αφορά στην κλοπή του πίνακα του Φλαμανδού ζωγράφου Ρούμπενς από το Μουσείο της Γάνδης, στο Βέλγιο το 2001.

Πρόκειται -σύμφωνα με την κατηγορία- για τους Αντωνία Μαυρομάτη και Ιωάννη Ζάχαρη, οι οποίοι βαρύνονται με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο πίνακας έφτασε με άγνωστο τρόπο στα χέρια των δύο κατηγορουμένων και εκτέθηκε

στην γκαλερί του κατηγορουμένου στην Πλάκα. Λόγω του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, ο κατηγορούμενος απέσυρε τον πίνακα και τον έδωσε στην κατηγορούμενη, η οποία των έκρυψε σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Εκεί τους συνέλαβαν οι άνδρες του τμήματος της δίωξης αρχαιοκαπηλίας τον Σεπτέμβριο του 2011.

Με το ίδιο βούλευμα γίνεται δεκτό το αίτημα του υπουργείου πολιτισμού για άρση της κατάσχεσης του εν λόγω πίνακα, προκειμένου να επιστραφεί στους νόμιμους εκπροσώπου του Βελγικού μουσείου της Γάνδης, από όπου εκλάπη από τρεις άγνωστους κουκουλοφόρους τον Ιούνιο του 2001.

Keywords
Τυχαία Θέματα