Πως είδαν οι ξένοι την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς ο Γαλλικός τύπος παρουσίασε την επίσκεψη.

Ο Ολάντ στην Αθήνα, τη χώρα της λιτότητας αναφέρει η Le Figaro. Προφανώς δεν ήρθε στην Αθήνα για να πάρει μαθήματα οικονομικών αναφέρει η γαλλική εφημερίδα

«Τόσο στην Αθήνα, όσο και στο

Παρίσι, η κυβέρνηση θέλει να αποστασιοποιηθεί από την λιτότητα, τόσο στο εσωτερικό της Γαλλίας όσο και στο εξωτερικό» τιτλοφορείται άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, ενώ η Liberation γράφει:

«Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, έφθασε την Τρίτη στην Ελλάδα, για να εκφράσει την στήριξή του σε αυτή την χώρα που αντιμετωπίζει κρίση και να προωθήσει μια πολιτική ανάπτυξης, ενάντια στην “δίχως τέλος λιτότητα” την ώρα που η Γαλλία σχεδιάζει και η ίδια νέες οικονομίες για να μειώσει τα ελλείμματά της». Βασικό θέμα της Liberation είναι «Η αριστερή λιτότητα» δηλαδή τα μέτρα που θα κληθεί να λάβει η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ολάντ προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, από την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ ενισχύεται η τρικομματική κυβέρνηση στην Αθήνα,

Για θερμό μήνυμα στήριξης στην Αθήνα κάνει λόγο ο Guardian, αναφέροντας ότι εάν η επίσκεψη της Μέρκελ τον περασμένο Οκτώβριο είχε στόχο να επιδιορθώσει τις σχέσεις της με την Αθήνα ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, η εξάωρη παραμονή του Ολάντ στην ελληνική πρωτεύουσα ήταν μια φανερή ένδειξη αγάπης.

Ο Ολάντ στην Αθήνα για να στηρίξει τις προσπάθειες επανάκαμψης αναφέρουν οι New York Times. Αντίστοιχα, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι ο Ολάντ προτρέπει τις γαλλικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Και η απεργία στα διεθνή Μέσα

Πολλές είναι οι αναφορές και στη σημερινή γενική απεργία στην Ελλάδα. Γενική απεργία στην Ελλάδα κόντρα στη λιτότητα αναφέρει η Le Monde. Την ίδια ώρα και το BBC αναφέρει πως η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέο απεργιακό χάος.

Keywords
Τυχαία Θέματα