Σύλληψη 29χρονου Έλληνα για κλοπή ακουαρέλας του Νταλί

Συνελήφθη από τις Αμερικάνικες Αρχές στην Νέα Υόρκη, ένας 29 Έλληνας καθώς κατηγορείται για την κλοπή ακουαρέλας του Σαλβαδόρ Νταλί, τον περασμένο Ιούνιο σε γκαλερί της Νέας Υόρκης.

Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς, ο 29χρονος Φοίβος Ισταυρίογλου συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου έφτασε μετά από κάλεσμα ενός γκαλερίστα που στην πραγματικότητα

ήταν αστυνομικός.

Η αξία της ακουαρέλας “Cartel del Don Juan Tenorio” εκτιμάται στα 150.000 δολάρια και δημιουργήθηκε το 1949 από τον ισπανό σουρεαλιστή ζωγράφο.

Ο πίνακας που εκλάπη μέρα μεσημέρι, συμπεριλαμβανόταν σε έκθεση της γκαλερί “Venus Over Manhattan” κοντά στο Σέντραλ Παρκ, στο Απερ Ιστ Σάιντ.

Μπορεί ο κλέφτης να μην έγινε αντιληπτός την ώρα της κλοπής, ωστόσο βρέθηκαν εικόνες του υπόπτου από τις κάμερες ασφαλείας και έτσι κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ.

Έκτοτε, οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα με βάση τις εικόνες αυτές τις οποίες παρέβαλαν με άλλες εικόνες από κλοπή στο σουπερμάρκετ Whole Foods του Μανχάταν, η οποία και τους οδήγησε στον ύποπτο.

Ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Αφού οι εικόνες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως στη γκαλερί από την Ελλάδα. Μία εις βάθος έρευνα οδήγησε στη σύλληψη και την απαγγελία κατηγορίας κατά του υπόπτου».

Keywords
Τυχαία Θέματα