Τρακτέρ «οργώνουν» την Ομόνοια

Σε απεργιακό κλοιό είναι η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι, αφού χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία. Μέλη της ΠΑΣΥ (Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης), εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση

με δύο τρακτέρ. Η αστυνομία κατέφθασε με δύο γερανούς, χωρίς όμως να μπορέσει να απομακρύνει τα δύο οχήματα, καθώς οι συγκεντρωμένοι δημιούργησαν κλοιό γύρω από τα τρακτέρ.

Η Αλέκα Παπαρήγα, βρέθηκε στην Ομόνοια, τόπο συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ. Σε δηλώσεις της η κυρία Παπαρήγα, είπε πως «ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει, πρέπει να πάρει μια απόφαση, να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα εμπρός, τη ρήξη και την ανατροπή ως το τέλος. Διαφορετικά, θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο». Μέλη του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11:00 την πορεία τους προς το Σύνταγμα, το οποίο είναι απροσπέλαστο από τροχοφόρα. Στο Πεδίον του Άρεως είναι συγκεντρωμένα μέλη της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Για την αποφυγή επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας η ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρει έκτακτα μέτρα. Περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος βρίσκονται κλούβες της Αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ. Ανάλογη εικόνα και στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στην οδό Φιλελλήνων, στην οδό Σταδίου και τους γύρω δρόμους.

Ένταση στο Ηράκλειο Κρήτης – αναποδογύρισαν περιπολικό.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στάσεις εργασίας έχουν κηρύξει για σήμερα οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και προαστιακό σιδηρόδρομο.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, τα τρόλεϊ θα βγουν στους δρόμους από τις 8 το πρωί και έως τις 21.00 το βράδυ.

Κανονικά θα λειτουργούν μετρό, τραμ και ηλεκτρικός, λόγω της επιστράτευσης των εργαζομένων. Τα δρομολόγια ωστόσο του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.

Επίσης στις 10:00 θα κλείσουν οι σταθμοί σε Σύνταγμα, Πανεπιστημίου και Ευαγγελισμός.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Μετ΄εμποδίων και οι αεροπορικές μεταφορές

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού. Ενδέχεται ακόμη, να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα