ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται το θέμα της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων. Τα προβλήματα της επιχείρησης που δημιουργήθηκαν από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς μπορεί να φέρνουν σε δύσκολη θέση το οικονομικό επιτελείο, όμως ο μηχανισμός της ΔΕΗ φαίνεται ότι αποτελεί μοναδική λύση για την είσπραξη του ειδικού τέλους.
Το γεγονός αυτό ανησυχεί την ΔΕΗ

η οποία φοβάται ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί δεδομένου ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η λύση που πρότεινε η ΔΕΗ για αποσύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος από την πληρωμή του ΕΤΗΔΕ φαίνεται ότι δεν προχωράει. Και αυτό διότι εφόσον αποσταλεί το ειδικό τέλος σε διαφορετικό έντυπο οι φορολογούμενοι πιθανόν να το αγνοήσουν με αποτέλεσμα να διευρυνθεί η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει έσοδα άνω των 2,2 δισ. ευρώ από το τέλος ακινήτων.

Αντίστοιχη είναι η ανησυχία της ΔEH για διεύρυνση της μαύρης τρύπας των εσόδων της στην περίπτωση που το «χαράτσι» συνεχίσει να εκδίδεται στο ίδιο έντυπο με το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν ανησυχίες ότι εφόσον αποσυνδεθεί από το λογαριασμό της ΔΕΗ, ενδέχεται η τρόικα να ζητήσει επιπλέον μέτρα θεωρώντας επισφαλή την είσπραξη του με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και δη μέσω των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση και να σταλεί το ειδικό τέλος ακινήτων στους υπόχρεους.

Keywords
Τυχαία Θέματα