ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Η ενεργοποίηση του νέου νομοθετικού πλαισίου που αφορά υπηκόους τρίτων χωρών έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων σε όσους δεν υποβάλλουν έγκαιρα αίτηση διαμονής στην ελληνική επικράτεια.

Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών έχει ήδη αποστείλει μια πρώτη ενημερωτική επιστολή προς τις περιφέρειες και τους δήμους, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδώσει και αναλυτική ερμηνευτική εγκύκλιο.

Στην πρώτη ενημερωτική επιστολή επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4071/2012 (ΦΕΚ Α΄ 85) όσοι είναι εκπρόθεσμοι θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν πρόστιμο ύψους

50 ευρώ. Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνεται ότι «οι υπήκοοι τρίτων χωρών, μέλη οικογένειας πολίτη της Ένωσης και κατʼ αναλογία οι υπήκοοι τρίτων χωρών μέλη οικογένειας Έλληνα, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση δελτίου διαμονής μέχρι ένα έτος από την ημερομηνία εισόδου τους  στην ελληνική επικράτεια. Εάν το αίτημα υποβληθεί μετά τη λήξη  του συγκεκριμένου διαστήματος, ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να καταβάλλει πρόστιμο ύψους πενήντα ευρώ. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις περιπτώσεις που υποβάλλονται αιτήματα  ανανέωσης δελτίου διαμονής ή μόνιμης διαμονής, μετά τη λήξη της ισχύος του δελτίου διαμονής».

Keywords
Τυχαία Θέματα