ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΗΓΡΑ…

Θα ανοίξει τα υπερασπιστικά του χαρτιά ο Νίκος Ζήγρας; Και αν ναι θα μιλήσει μόνο για τον εαυτό του ή είναι έτοιμος να … μοιράσει και ρόλους στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου;

Αν πάλι αποφασίσει να δώσει στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλή στοιχεία και ονόματα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και κάποιο στοιχείο για τον πρώτο του εξάδελφο Άκη Τσοχατζόπουλου; Η μήπως τελικά το αίτημά του για οικειοθελή συμπληρωματική απολογία αποδειχθεί ένα δικονομικό πυροτέχνημα στην προσπάθειά του να επιτύχει την αποφυλάκισή του;

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις μετά το αίτημα του κρατούμενου Νίκου Ζήγρα να προσαχθεί

ενώπιον του ανακριτή να απολογηθεί συμπληρωματικά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σχετικά με την υπόθεση της απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η απόφαση του Ν. Ζήγρα έχει ειδικό βάρος καθώς, στην πρώτη φάση της ανάκρισης δεν είχε μιλήσει και είχε επιλέξει να κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής που δίνει ο νόμος στους κατηγορούμενους. Από την άλλη πλευρά , ο κατηγορούμενος γνωρίζει πολύ καλά ότι η απολογία του δεν θα είναι … περίπατος . Θα συναντήσει έναν καλά διαβασμένο ανακριτή ,ο οποίος έχει μελετήσει και αξιολογήσει το πλούσιο αποδεικτικό υλικό που προκύπτει από το περίφημο αρχείο που κρατούσε φυλαγμένο στο γραφείο του στην Κυψέλη ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Θεωρητικά ο Νίκος Ζήγρας μπορεί και αυτή τη φορά να αρνηθεί τα πάντα. Αλλά, όπως λένε νομικοί, αν επιλέξει αυτή τη στάση θα … κάψει το χαρτί της αίτησης αποφυλάκισης.

Έμπειροι δικηγόροι σημειώνουν με νόημα, πως αν πράγματι είναι αποφασισμένος να μιλήσει για να διεκδικήσει την ελευθερία του θα πρέπει να βοηθήσει να πάει ένα βήμα παρακάτω η ανάκριση.

Από την πλευρά του ο ανακριτής αναμένεται αφού ακούσει και τον Νίκο Ζήγρα να καλέσει σε συμπληρωματική απολογία και τους άλλους προφυλακισμένους κατηγορούμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα