ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΣΚ

Θα σε πάω στον κήπο του Μεγάρου για jazz, σου έχω προτάσεις του Φεστιβάλ (και Καραθάνο, και Κιτσοπούλου και Βόιτσεκ), θα ακούσεις τις καλύτερες μουσικές (σε προαύλια και ταράτσες) και σου έχω και επίσκεψη σε μουσείο. Το καλοκαίρι στην πόλη δεν είναι ποτέ βαρετό.

Παρασκευή

Soul Station Band

Παρασκευή 13 Ιουλίου: τίποτα δεν θα πάει στραβά στο υπόσχομαι γιατί στις 21:00 θα δώσουν συναυλία οι Soul Station Band. Η βραδιά έχει το όνομα «Back Home

Blues» από το ομώνυμο κομμάτι του Charlie Parker) και είναι μια ματιά πάνω σε κομμάτια παλαιότερων Ελλήνων συνθετών (Γιάννης Σπάρτακος, Κώστας Γιαννίδης, Γιώργος Μουζάκης, Τάκης Μωράκης, Νίκυ Γιάκοβλεφ) σε «συνομιλία» με κλασσικές τζαζ συνθέσεις των Charlie Parker, Jerome Kern, Sigmund Romberg, Antonio Carlos Jobim, Cole Porter, Thelonious Monk, Richard Rodgers, George Gershwin.

Τραγούδια όπως το «Ξύπνα αγάπη μου» του Κώστα Γιαννίδη ή το «Εγώ θα σ’αγαπώ» του Γιώργου Μουζάκη συναντούν το «Night and Day» του Cole Porter και το «Ι got rhythm» του George Gershwin. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα πιανίστα της τζαζ Μανόλη Μικέλη.

Τους Soul Station Band αποτελούν οι μουσικοί: Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, ενορχηστρώσεις). Τάκης Πατερέλης (άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Λουκάτος (κιθάρα), Περικλής Τριβόλης (μπάσο), Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς). Τραγουδούν οι Μαρίνα Σάτι και η Πηνελόπη Τζανετάκη.

Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 13/7, 21:00, 5 ευρώ.

Κουαρτέτο Βόυτσεκ

Υπό τα ακούσματα αποσπασμάτων της περίφημης όπερας του Βούτσεκ η E. Παπακωνσταντίνου, συνδυάζοντας το κείμενο του Μπίχνερ με τη μουσική του Μπεργκ, μας προσφέρει μια μοναδική παράσταση, εκτελεσμένη εν είδει συναυλίας, σε μια πολιτικής στόχευσης κατασκευή που χαρακτηρίζεται από τη δημιουργικότητα της ειρωνείας και του σαρκασμού

Εκτελεσμένη από το «Σύγχρονο Κουαρτέτο Ενωμένης Ευρώπης», η ελληνογερμανική αυτή πολιτική περφόρμανς – συναυλία ενώνει τον «Βόυτσεκ» του Μπύχνερ (1836) και την ομώνυμη όπερα του Αλμπαν Μπεργκ, σε ένα πείραμα in vitro, που καταπιάνεται με τη θραυσματική εικόνα του άτολμου επαναστάτη, του σύγχρονου εργάτη, του Ευρωπαίου «νέου» πολίτη και προκαλεί την ανατροπή.

Η μεταμοντέρνα ειρωνεία και ο δημιουργικός σαρκασμός συνδυάζονται με την κριτική για την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, στην παράσταση – κατασκευή της Έλλης Παπακωνσταντίνου, «Κουαρτέτο Βόυτσεκ», που παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου.

Πειραιώς 260, Κτίριο Ε 12-14/7, 21:00 & 23:00 25, 20 ευρώ (μειωμένο), 15 ευρώ (φοιτ., ΑΜΕΑ).

 Σάββατο

 Olga Kouklaki ft. Liset Alea

Με φόντο την ομορφότερη θέα της Αθήνας και αφορμή το 2ο αποκαλυπτικό άλμπουμ της “I U Need”, η Όλγα Κουκλάκη κάνει μία μοναδική εμφάνιση με special guest την ταλαντούχα τραγουδίστρια των Nouvelle Vague, Liset Alea! Στις κονσόλες και τα synths ο NΤΕΙΒΙΝΤ θα συμπληρώσει με το καλύτερο τρόπο τη δυναμική του σχήματος.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ταράτσα: 7ος όρο

Keywords
Τυχαία Θέματα