Ποιοι εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα;

Ξεκαθαρίζεται, βέβαια, ότι η διαθεσιμότητα αφορά μόνο υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, εξηγεί ότι στην διαθεσιμότητα υπάγονται όσοι είναι:

- Αποκλειστικώς υπάλληλοι που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ

που ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή δεν αφορά μόνιμο προσωπικό.

- Αποκλειστικώς υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους υποχρεωτικής, ανώτατης τεχνολογικής και ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Υ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε).

- Αποκλειστικώς υπάλληλοι των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους καμίας άλλης ειδικότητας.

Εξαιρούνται όσοι απασχολούνται σε ευαίσθητες υπηρεσίες όπως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία  Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας)». Επίσης, από την ρύθμισης εξαιρούνται οι υπάλληλοι που αν και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

- Ο σύζυγος ή η σύζυγός τους έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή εργασιακή εφεδρεία.

- Ο σύζυγος, η σύζυγος ή τέκνο τους που τους βαρύνει φορολογικά και ζει μαζί τους έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.

- Έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που αφορούν ΑΜΕΑ.

- Είναι πολύτεκνοι, εφόσον τα τέκνα τους βαραίνουν φορολογικά.

- Είναι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί και τους βαραίνει φορολογικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα