Σπάει κάθε ρεκόρ η σύσκεψη στο Μαξίμου

Με στόχο να μεταβεί ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στις Βρυξέλλες και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες αναφορικά με τα ψηφισθέντα μέτρα, στο Μαξίμου γράφουν και σβήνουν για να καταλήξουν σε ένα σύστημα ελέγχου των εισπράξεων και των δαπανών στα Υπουργεία, τις ΔΕΚΟ

και τους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο Εθνικό Τυπογραφείο ετοιμάζονται να «πάνε» οι ρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν ένα σύστημα ποινών σε περίπτωση απόκλισης των στόχων για όλο το φάσμα της κεντρικής διοίκησης.

Έτσι, για τα Υπουργεία σε περίπτωση, που δεν κατορθώσουν να κάνουν την συμφωνημένη περιστολή δαπανών, τότε θα αναλαμβάνει δράση ένας επίτροπος από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εξοικονόμηση πόρων. Ο επίτροπος, θα είναι Έλληνας και θα λειτουργεί στο πλαίσιο αυτόματου μηχανισμού επιτήρησης. Αντιστοίχως, σε περίπτωση απόκλισης των οικονομικών στόχων στις ΔΕΚΟ, θα προβλέπεται περικοπή του μισθού του Διοικητή. Ενώ, αναφορικά με την περιστολή δαπανών στους ΟΤΑ, αλλά και στην αύξηση των εισπράξεων, σε περίπτωση που διαγνωστεί απόκλιση, θα προβλέπεται αύξηση των δημοτικών τελών και των τελών, που παρακρατούνται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μαζί με αυτά, στο μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται και ο Υπουργός Οικονομικών για την σύσκεψη του Eurogroup την Τρίτη αναφορικά με την βιωσιμότητα του χρέους, το χρονοδιάγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και την διαχείριση του χρηματοδοτικού κενού, που θα προκύψει από την επιμήκυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα