ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΕΟΠΥΥ

Πληρωμές σε γιατρούς, ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα και φυσικοθεραπευτήρια πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο ΕΟΠΥΥ. Άγνωστο παραμένει αν και πότε θα πληρωθούν οι παλαιότερες οφειλές.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Χρήματα στους λογαριασμούς θα δουν πάροχοι υγείας που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Οργανισμός προχωράει αυτές τις ημέρες σε πληρωμή οφειλών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ,

καταβλήθηκαν χρήματα για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2012 για το 85% των γιατρών, ενώ οι υπόλοιπο θα λάβουν τα χρήματα τους, μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση σε ορισμένες Διευθύνσεις. «Ο Οργανισμός κατέβαλε επίσης οφειλές προς κλινικές για τον Ιανουάριο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρώσει την οφειλή του Φεβρουαρίου».

Επίσης, σήμερα , πληρώνονται οι οφειλές προς εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτήρια και Κέντρα Αποκατάστασης Ανοιχτής Νοσηλείας για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ωστόσο, παραμένει το «αγκάθι» των περασμένων οφειλών των ταμείων, οι κλάδοι υγείας των οποίων εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, προς τους παρόχους υγείας. Το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ ακόμη δεν έχει φθάσει στον Οργανισμό, ώστε να καλύψει υποχρεώσεις του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα