ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Πέντε περνούν από την κρησάρα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του δημοσίου. Η συμμετοχή της θρυλικής αμερικανικής εταιρείας Trump Organization του πασίγνωστου επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ που προσέδωσε στη διαδικασία αίγλη τύπου «Μονακό», φαίνεται να παρουσιάζει εμπλοκή.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Ο ρεαλισμός φαίνεται να διαδέχεται την αρχική ευφορία για τις πολλές συμμετοχές στον διαγωνισμό αξιοποίησης της έκτασης «φιλέτο» του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Τελικώς σύμφωνα με ασφαλείς

πληροφορίες, τα πολλά και ηχηρά ονόματα της διεθνούς και εγχώριας επιχειρηματικότητας, που διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την διεκδίκηση της πλέον πολυσυζητημένης έκτασης για αξιοποίηση στην Ευρώπη, δεν θα είναι περισσότερα από 5, αφού το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκαθαρίζει σύντομα το τοπίο αναφορικά με τις 9 αρχικές συμμετοχές στη διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην επόμενη φάση του διαγωνισμού αναμένεται να προχωρήσουν οι: ισραηλινή Elbit (το real estate είναι ένας από τους βασικούς κλάδους δραστηριοποίησης της που, μεταξύ άλλων, αναπτύσσει ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα. Θυγατρική της είναι η Plaza Centers, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την Ελλάδα), Qatar Real Estate Investment Corporation (θυγατρική του πανίσχυρου οικονομικά κρατικού Fund του Κατάρ), βρετανική L&R Properties (χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη στον τομέα της διαχείρισης κτιριακών συγκροτημάτων με παρουσία σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ουκρανία και ο Παναμάς), ελληνική Lamda Development του ομίλου Λάτση και κατά πάσα πιθανότητα η κοινοπραξία «Βαράγκης Qatar-LLC- Sauvignon» (αραβοουκρανική κοινοπραξία η οποία όμως εμφανίζεται με μικρή καθαρή θέση).

Η τελική επιλογή θα ανακοινωθεί στο Δ.Σ. του Ταμείου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες φαίνεται ότι αποκλείσθηκαν η κυπριακή Kaglow Holdings, το Gazit Group, η ισπανική LGCCE με ειδίκευση την κατασκευή super markets και malls και ο όμιλος Trump ο οποίος και απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος της σχεδόν τρίωρης σύσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα.

Η εμπλοκή με Trump

Η συμμετοχή της θρυλικής αμερικανικής εταιρείας Trump Organization του πασίγνωστου επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ που προσέδωσε στη διαδικασία αίγλη τύπου «Μονακό», φαίνεται να παρουσιάζει εμπλοκή, αφού η αμερικανική πλευρά δεν είχε -ως όφειλε- στο φάκελο της, την υπεύθυνη δήλωση ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα δανείσει με τα απαιτούμενα κεφάλαια την ελληνική νεοϊδρυθείσα θυγατρική του Trump Investment. Κύκλοι του Ταμείου αναφέρουν ότι η δήλωση αυτή ζητείται από όλους τους υποψηφίους δεδομένου ότι έχουν ιδρύσει ελληνικές εταιρείες οι οποίες όμως δεν έχουν την απαραίτητη οντότητα. Όπως προσθέτουν η πλευρά Trump επέδειξε αλαζονεία και αν δεν συμμορφωθεί μέχρι την συνεδρίαση του Δ.Σ. της προσεχούς εβδομάδας θα αποκλεισθεί. Υπογραμμίζεται ότι η Trump Orga

Keywords
Τυχαία Θέματα