ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Αύριο Παρασκευή συγκαλείται η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Προσπάθεια Σαμαρά να ελέγξει τις αντιδράσεις, με σύμμαχο τις πολιτικές εξελίξεις.

Στους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να απευθυνθεί αύριο ο Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν την – όπως όλα δείχνουν – καθοριστική συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια με ζητούμενο

τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επιδιώκει τη νομιμοποίηση των μέχρι σήμερα χειρισμών του, καθώς μέχρι τώρα ο κύκλος των συνομιλητών του έχει περιορισθεί εντός των τειχών της Συγγρού, αλλά και πολιτική εξουσιοδότηση ενόψει του τελικού γύρου διαβουλεύσεων που θα καταλήξει σε κυβέρνηση ή κάλπες.

Απευθυνόμενος στην Κοιν. Ομάδα, ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο, επιδιώκει κατά κύριο λόγο να αντιστρέψει το κλίμα εσωστρέφειας που κυριαρχεί στη Ν.Δ μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής και να κερδίσει τον απαιτούμενο πολιτικό χρόνο με στόχο την αναστροφή αυτού του κλίματος. Παραμένει άγνωστο – και πάντως μάλλον απίθανο – αν ο Πρόεδρος θα θέσει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, εις ότι αφορά τις αιτίες που οδήγησαν το κόμμα στο ιστορικά χαμηλό της Κυριακής. Χθες, στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, έδειξε σαφώς ότι δεν το επιθυμεί καθώς προέχει η διαχείριση της κρίσης και η αναζήτηση κυβερνητικής λύσης. Και η αλήθεια είναι ότι η πολιτική ρευστότητα και οι εξελίξεις συνιστούν σύμμαχο του Αντώνη Σαμαρά καθώς λειτουργούν αποτρεπτικά για την εκδήλωση «αντάρτικου» από γαλάζια στελέχη.

«Δεν ήξερα για ΣΥΡΙΖΑ»

Ωστόσο και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, σε μία αποστροφή του λόγου του χθες πίσω από τις κλειστές πόρτες της Συγγρού, άφησε στα μέλη της Εκτελεστικής να καταλάβουν ότι και ο ίδιος γνωρίζει ότι πολλά δεν πήγαν καλά στην πορεία προς τις κάλπες. Αν και οι συνεργάτες του, όπως και ο Γραμματέας του κόμματος, στέκονται μάλλον στα οργανωτικά και στην αδυναμία της κοινής γνώμης να… κατανοήσει το μήνυμα της Συγγρού (!), η συζήτηση έχει ανοίξει. Και η παραδοχή του Αντ. Σαμαρά ότι ουδείς τον είχε προειδοποιήσει ή του είχε επισημάνει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το κόμμα να πάψει να στοχοποιεί τον Βενιζέλο, άναψε φωτιές.

Παρά το γεγονός ότι οι επανεκλεγέντες βουλευτές σιωπούν (αλλά δεν ολιγωρούν, κιόλας), ο πρώην βουλευτής κ. Ευάγγελος Αντώναρος ασκεί σφοδρή κριτική στο επιτελείο του Προέδρου, με το οποίο άλλωστε οι σχέσεις ουδέποτε ήταν αρμονικές. Μέσω twitter, ο κ. Αντώναρος στοχοποίησε τους τέσσερις «σαμαροφύλακες» του 3ου ορόφου της Συγγρού, συγκεκριμένα τους Χρ. Λαζαρίδη, Γ. Μουρούτη, Κ. Μπούρα και Δημ. Σταμάτη. «Μάλλον έχουμε αποτρελαθεί. Οι αρχιτέκτονες του πολιτικού και εκλογικού φιάσκου παραμένουν ανενόχλητοι στον 3 όροφο της Συγγρού..» σχολίασε και συνέχισε «δεν πήραν είδηση τι γινόταν προεκλογικά σ ολόκληρη την Ελλάδα αποφεύγοντας να εμφανισθούν στις τηλεοράσεις…», «φαντάζομαι ότι είναι οι ίδιοι που έκαναν την πολιτικά βλαπτική πρόταση να επιστραφεί η διερευνητική εντολή σε λίγες ώρες…» και καταλήγει «δεν είναι ώρα να μαζέψουν τα μπογαλάκια του

Keywords
Τυχαία Θέματα