Πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ ο Μόσιαλος

«Να αρχίσουν άμεσα τα πανεπιστημιακά μαθήματα», ζητά η Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου, παρατηρώντας ότι παρότι κάθε χρόνο (και στα χρόνια της ευημερίας και σε αυτά της κρίσης) χάνονται εκατοντάδες ημέρες διδασκαλίας και έρευνας στο ελληνικό πανεπιστήμιο, «αυτή τη φορά η διάλυση αφορά κυρίως στο παλαιότερο ίδρυμα της χώρας, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών». Παραδέχεται την «σκληρή δημοσιονομική λιτότητα» που έχει πλήξει το σύστημα της ανώτατης εκπαίδευσης και τη διαθεσιμότητα ως αποτέλεσμα πιέσεων για υλοποίηση

των δεσμεύσεων της χώρας και όχι ενός ορθολογικού σχεδίου. «Οι εργαζόμενοι που πλήττονται από το μέτρο έχουν δικαίωμα να αντιδρούν, όσο αυτό γίνεται στα πλαίσια των συνταγματικών τους δικαιωμάτων και όχι κρατώντας κλειστά τα πανεπιστήμια», λέει, καταλογίζοντας ευθύνες και στους πανεπιστημιακούς. «Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες και οι δοκιμαζόμενες οικογένειές τους βρίσκονται σε ομηρία και αιμορραγούν οικονομικά», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν: «Έχουμε αποφάσεις δικαστηρίων και του ΣτΕ για τα πανεπιστήμια. Έχουμε ήδη δυόμισι μήνες που είναι κλειστά, πολλά νοικοκυριά είναι σε απόγνωση. Πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια». Συμπληρώνουν δε για τους εργαζομένους ότι «έχουν το δικαίωμα της απεργίας στα όρια των θεσμών αλλά δεν μπορούν να κρατούν κλειστά τα ιδρύματα. Πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος».

Μήπως διακρίνετε …ομοιότητες; Γιατί ο Neo διακρίνει αρκετές…

Keywords
Τυχαία Θέματα