Αρχίζουν οι απολογίες για τη Χρυσή Αυγή

Ο πρώτος που θα βρεθεί σήμερα τετ-α-τετ με τις εφέτες-ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που ερευνούν την υπόθεση είναι ο φερόμενος ως πυρηνάρχης στην Τοπική Οργάνωση του Πειραιά.

Πρόκειται για νέο κατηγορούμενο, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσει για τα κακουργήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και της εκβίασης. Η εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου στην όλη υπόθεση προέκυψε από στοιχεία που προέρχονται από τις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου. Ακόμη οι πληροφορίες

αναφέρουν ότι το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου αναφέρεται στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Γ» ως «πυρηνάρχης Πειραιά». Επιπλέον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία υπάρχουν και διάλογοι για συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αμέσως μετά την απολογία του κατηγορούμενου οι ανακρίτριες μαζί με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν για το αν θα φύγει ελεύθερος με ή χωρίς περιοριστικούς όρους από το Εφετείο ή αν ο επόμενος σταθμός του θα είναι η φυλακή.

Σειρά να απολογηθούν την Δευτέρα παίρνουν οι τρεις βουλευτές του κόμματος Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Είχε προηγηθεί η απόφαση της Βουλής για την άρση της ασυλίας τους. Και οι τρεις αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα