Πέθανε ο Μανόλης Καρέλλης

Ο Μανόλης Καρέλλης άφησε την τελευταία του πνοή αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με καρδιολογικό πρόβλημα.

Το 1961 ο Μανόλης Καρέλης εξέδωσε την ημερήσια εφημερίδα «Η Αλλαγή», της οποίας την έκδοση διέκοψε την 21η Απριλίου 1967 και για όλη τη διάρκεια της Δικτατορίας. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε πάλι την Μεταπολίτευση. Ο ίδιος αρθρογραφούσε επί χρόνια με το ψευδώνυμο «ανάποδος».

Έγραψε βιβλία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και πολλά διηγήματα.

Ήταν μέλος

του ΠΑΚ και για τη συμμετοχή του στην αντίσταση κατά της Χούντας δικάστηκε και καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο Χανίων σε φυλάκιση 10 μηνών.

Διετέλεσε επί 14 χρόνια δήμαρχος Ηρακλείου (εξελέγη το 1974, το 1978, το 1982 και το 1986), διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Ηρακλείου, στο Κηποθέατρο Καζαντζάκης.

Συλλυπητήρια από τον Ευαγ. Βενιζέλο

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, για το θάνατο του Μανόλη Καρέλλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά ένα ιστορικό στέλεχος της προοδευτικής παράταξης, τον Μανόλη Καρέλλη, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή. Ο Μανόλης Καρέλλης πρωτοστάτησε στον «Ανένδοτο», υπήρξε μέλος του ΠΑΚ, φυλακίστηκε και διώχθηκε για τους αγώνες του κατά της δικτατορίας για μια Ελλάδα ελεύθερη και δημοκρατική. Κατά τη Μεταπολίτευση τιμήθηκε από τους πολίτες με την εκλογή του ως Δήμαρχος Ηρακλείου επί τέσσερις συνεχείς τετραετίες. Ήταν πρωτεργάτης στην αναβάθμιση και την εξέλιξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. Διετέλεσε, επίσης Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Keywords
Τυχαία Θέματα