ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ ΣΑΝΤΙΝΙΣΤΑΣ

12:10 1/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Τόμας Μπόργκε, ένας από τους ιδρυτές του αριστερού κινήματος των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, σε ηλικία 81 ετών.

Ο Τόμας Μπόργκε είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών μετά την επανάσταση του 1979 που ανέτρεψε τον δικτάτορα Αναστάσιο Σομόζα.

Το πρώην στέλεχος των ανταρτών που εθεωρείτο ένας από τους σκληροπυρηνικούς στην κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγκα τη δεκαετία του 1980, είχε νοσηλευτεί στις αρχές Απριλίου με λοίμωξη των πνευμόνων και είχε μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω επιπλοκών που παρουσίασε ύστερα από μια εγχείριση.

Ο Μπόργκε συνέβαλε

στην ίδρυση το 1961 του Εθνικού Απελευθερωτικού Κινήματος των Σαντινίστας (FSLN) και φυλακίστηκε για συνωμοσία που είχε στόχο την ανατροπή του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ δικτάτορα Σομόζα.

Είχε υπηρετήσει ως γερουσιαστής και πρεσβευτής στο Περού και τον Ισημερινό και συνέγραψε αρκετά βιβλία. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 το όνομα του ενεπλάκη σε σεξουαλικό σκάνδαλο όταν μια γυναίκα, μέλος του κόμματος, που εργαζόταν ως διερμηνέας του, τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα